Spel

Skribent

Jerry Fogselius

14 mars 2019 | 18:00

Battle royale-läget i "Battlefield V" visar upp sig i explosiv trailer

Brinnande kroppar och trimmade traktorer när det populära spelläget gör entré i Dices actionpackade femma.
När jag recenserade "Battlefield V" i höstas var ett av mina största klagomål att spelet lanserades innan det var färdigställt. Det var serverstrul och buggar, men framför allt saknades en del spelmässigt innehåll. Nu är dock Firestorm, "Battlefield V"s tolkning av battle royale, äntligen på väg.
 
Solo eller i fyrmanna-squads kommer 64 spelare få kriga mot varandra tills den siste soldaten står som enda överlevare, på en karta som är den största som någonsin skapats i ett "Battlefield"-spel. Halvoy heter banan och består av allt från grönskande skogar till snöiga bergområden, där du kan ta dig runt till fots eller med båtar, landfordon och flygmackapärer. Eller traktorer, om du gluttat på "Farmen" och är på det humöret.
 
Likt andra battle royale-spel såsom "Playerunknown's Battlegrounds" och "Fortnite", minskar spelområdet med jämna mellanrum och i Firestorm är det – likt namnet antyder – en ring av eld som hela tiden kommer närmare. I trailern ser det mycket häftigare ut än de simpla, blå fält som andra spel i genren har att komma med, inte minst när man hamnar utanför och ens karaktär fattar eld.
 
Firestorm släpps som en gratis uppdatering till "Battlefield V" den 25 mars. Kolla in trailern här nedan:
 
 
Spelar du fortfarande "Battlefield V"?
| 14 mars 2019 18:00 |