SPONSRAT

Skribent

MovieZine

2 november 2021 | 17:30

Så bra är de nya serierna på HBO Max

Äntligen - efterlängtade serier som "Young Sheldon", "Made for Love" och "Gossip Girl" har nått svenska tittare tack vare HBO Max. Här är premiärerna du inte vill missa...
Är du en sitcom-slukare eller en dramadåre? Bankar hjärtat extra hårt för romkoms, eller är det berättelser från verkligheten som gäller? Oavsett seriesmak så tippar vi att HBO Max har något för just dig.

Nya streamingtjänsten HBO Max har just lanserats i Sverige, med ett oemotsåndligt erbjudande - 50% rabatt livet ut för alla nya kunder! - och mängder av heta premiärer. MovieZine dök in i serieutbudet där vi hittade både en gravid Amy Schumer och en ung Sheldon Cooper, bland många andra höjdpunkter.
 

"Made for Love" - underhållande sci-fi

 
 
"Made for Love" låter oss följa Cristin Milioti ("Palm Springs") i rollen som den unga kvinnan Hazel Green. Efter att ha spenderat 10 år tillsammans med den krävande tech-miljardären Byron Gogol (Billy Magnussen), har hon nu plötsligt inte längre något val... hon måste fly. Hans senaste uppfinning kommer nämligen att koppla ihop deras sinnen via ett implantat i hjärnan, genom vilket han i praktiken kommer att kunna kontrollera allt hon gör. Ray Romano dyker även upp som Hazels pappa och bjuder på intressanta paralleller, när det står klart att han på fullaste allvar dejtar en påkostad sexdocka. Ren underhållning med sci-fi-inslag, blandas friskt med lite mer seriösa frågeställningar kring fri vilja och allmän frigörelse.
 

"Starstruck" - för dig som gillar romantiska komedier

 
 
"Starstruck" inleder med en särskilt blöt festnatt, på självaste nyårsafton. Jessie (Rose Matafeo) har inte alls lust att gå ut och festa, men hejas och tjatas på ordentligt av rumskompisen Kate. Det hela slutar med att en lagom packad Jessie inte orkar stå i den milslånga kön till damtoaletten, utan smiter in på den helt tomma herrtoaletten istället. Tack vare det korsas hennes vägar med Tom (Nikesh Patel), som sätter henne på plats på ett sätt hon inte riktigt kan släppa. När hon vaknar upp hos Tom dagen efter, inser hon däremot han är en världskänd filmstjärna och plötsligt befinner vi oss i en slags omvänd "Notting Hill"-aktig tv-serie. För den som är ute efter något lättsmält och brukar gillar romantiska komedier av olika slag, så är "Starstruck" väl värd en chans!
 

"Expecting Amy" - dokumentärserie om komikern Amy Schumer

 
 
"Expecting Amy" bjuder in oss tittare till en förvånansvärt nära och naken tjuvtitt bakom kulisserna, av en väldigt speciell tid i komikern Amy Schumers liv. Det första avsnittet låter oss följa händelseutvecklingen med start två dagar efter att Schumer precis fått reda på att hon är gravid med sitt första barn. Det visar sig däremot snabbt att hon har en väldigt svår graviditet framför sig, samtidigt som hon redan är uppbokad på en lång turné och snart ska spela in en standup-special hos Netflix. Med gott mod bestämmer hon sig för att klara av allt, ett beslut vi sedan får följa baksidan av - på ett väldigt nära, ärligt och öppet sätt. Om du gillade dokumentären "Gaga: Five Foot Two" för några år sedan, så kommer du troligtvis att älska "Expecting Amy".
 

"Dafne and the Rest" - gripande spansk originalserie

 
 
"Dafne and the Rest" ("Todo lo otro") är en helt ny Max Original-serie från Spanien, som följer ett gäng frustrerade 30-plussare - alla med sina egna problem och utmaningar. I centrum står däremot huvudpersonen och titelkaraktären Dafne, spelad av seriens skapare Abril Zamora. Zamora har både skrivit manuset och regisserat hela den första säsongen, i vilken hennes karaktär plötsligt dumpas av sin homosexuella pojkvän - efter att hon genomgått ett könsbyte under de tre senaste åren. Det bjuds på en hel del komedi och en väldigt snabbt svängande handling, men i grunden står hela tiden Zamora och hennes otroligt gripande skådespel intakt.
 

"Young Sheldon" - för alla som saknar "Big Bang Theory"

 
 
Det är troligtvis inte allt för många svenska tv-tittare som inte har full koll på "Big Bang Theory" och karaktären Sheldon Cooper, som underhöll oss i hela tolv säsonger. När Jim Parsons meddelade att han ville hoppa av originalserien så valde skaparen att lägga ned den, eftersom karaktären var så mycket av kärnan till seriens framgångar. För första gången kan vi svenskar nu få ta del av prequelserien "Young Sheldon", som är helt och hållet centrerad kring en avsevärt yngre version av Sheldon Cooper och hans familj. Det första avsnittet låter oss följa Sheldon under hans (minst sagt speciella) första dag på high school... som nioåring. Skådespelaren Iain Armitage ("Big Little Lies") lyckas dessutom hitta sin inre Jim Parsons med en imponerande prestation i den redan populära rollen.
 

"Gossip Girl" - populär tonårsserie i nytappning

 
 
Den populära tonårsserien "Gossip Girl" som sändes mellan 2007-2012 följde den snuskigt rika, unga eliten på en av Manhattans finaste skolor. Nu återvänder vi till Constance Billard för att möta nya elever som tampas med minst lika mycket drama och konflikter som sist. När "Gossip Girl" uppdateras för en ny generation börjar det med en spännande twist - redan i första avsnittet får vi veta vem som står bakom det allvetande Instagram-kontot som utan skrupler sprider skvaller om allt och alla. Det är som upplagt för en snaskig tv-säsong för dig som älskar lyxsåpor, high school-drama, "Mean Girls" och mode.
 
 
HBO Max kostar 89 kr i månaden. Just nu kan du få ett abonnemang för halva priset om du registrerar dig innan 30 november. Erbjudandet gäller nya kunder. Läs mer på hbomax.com.
| 2 november 2021 17:30 |