Serie

Skribent

MovieZine

1 oktober 2015 | 12:00

Bäst just nu på SVT Play

Humor, drama, dokumentärer och musik bland höstens mest sevärda Play-tips.
Finns inget kul att se på tv ikväll? Passa på att få utdelning för dina licenspengar och njut av vår kompletta tablå med humor, nostalgi, verklighet och musik. Men vänta inte för länge, då flera av programmen försvinner snart.


En lättviktig dokumentär om vårt moderna tittande på tv-serier. Producenter, skådespelare och manusförfattare delar med sig av sina upplevelser och åsikter kring fenomenet som en gång inleddes med serier som 24, Sopranos och Six Feet Under.

Dokumentär. Kan ses till 21 oktober.


En kort kortfilm som på fyra minuter sätter fingret på hur svårt det kan vara för barn som vill vara barn.

Tecknad kortfilm. Kan ses till 17 november.
Det mest åtråvärda priset på årets Kristallen-gala, "Årets program", gick i år till ett mindre intelligent, riktigt snuskigt men väldigt roligt par. Morran och Tobias, mor och son. Nu ligger den ursprungliga serien bestående av 16 delar ute igen.

Humor. Kan ses till 12 december.


En film om något som började som ett experiment på 70-talet och slutade med en konsert på Sweden Rock 2014 inför 30 000 åskådare. Trazan, Banarne och Electric Banan Band har präglat en hel generation.

Dokumentär. Kan ses till 1 april 2016.
Kung Fury är en action-komedi-kortfilm, regisserad och framförd av David Sandberg. Superpolisen Kung Fury får i uppdrag att resa tillbaka i tiden för att slåss mot nazister, men resan går inte riktigt som planerat. Filmen blev kult långt innan någon ens hade sett den.

Film. Kan ses till 27 maj 2016.


En kul dokumentär om hur Monty Python bidragit till Saturday Night Live och David Letterman, som i sin tur bidragit till Lorry och Killing-gänget. Fängslande intervjuer och arkivbilder från sent 60-tal till tidigt 90-tal.

Dokumentär. Kan ses till 23 oktober.
Tony Bennett träffade den 60 år yngre Lady Gaga under inspelningen av hans album Duets, ett samarbete som ledde till den gemensamma jazz-skivan "Cheek to Cheek". Här står det udda paret på scenen tillsammans, men bara fram till 26 oktober. Inte missa.

Konsert. Kan ses till 26 oktober.


En stark, viktig, spännande och samtidigt avskyvärd film om organisationen Islamiska Staten. Vi får bland annat se unika filmer inifrån staden Al-Raqqah, filmade i smyg av en hemlig motståndsrörelse. SVT varnar, med all rätt, för starka bilder.

Dokumentär. Kan ses till 6 oktober.
Lagom till att den tredje säsongen av Bron har premiär, får vi nu chansen att se lite ”bakom scenerna”-material under inspelningarna av de två första säsongerna.

Dokumentär. Kan ses till 21 oktober.


I första avsnittet av tolv flyr Vera Stockholm för det lilla samhället Ängelby, men råkar på vägen köra på en pojke. Vera lämnar den döda kroppen, men var det verkligen Vera som dödade pojken? Mia Skäringer spelar huvudrollen i den nya tv-serien som egentligen skulle haft premiär för länge sedan.

Dramaserie. Kan ses till 13 januari.

Henrik Lindqvist
| 1 oktober 2015 12:00 |