Film

Skribent

Thomas Linnaeus

15 augusti 2023 | 10:01

Trots strejken: Margot Robbie får 500 miljoner för dundersuccén “Barbie”

Stjärnan får en massiv lönespec efter framgångarna med filmen om plastdockan.
Hollywood-strejkerna pågår fortfarande och hela branschen har stoppats upp för att manusförfattare och skådespelare vill ha bättre betalt. Detta stoppar dock inte biobesökarna som vallfärdat till salongerna.
 
Vinnaren i kriget om sommarens biobesökare är lugnt sagt “Barbie”. I skrivande stund har filmen dragit in 1,18 miljarder dollar och intäkterna fortsätter att öka. Vad får Margot Robbie ut av detta då - medan branschkollegorna är ute och kämpar för sina rättigheter?
 
Jo, Variety har varit i kontakt med tre personer som alla har en insyn i dealen mellan skådisen och filmbolaget Warner Bros som ligger bakom succén. Enligt källorna kommer Robbie att få svindlade 50 miljoner dollar. Eller 500 miljoner kronor. Regissören Greta Gerwig får också en bonus - denna summa är dock okänd.
 
Filmen om plastdockan har slagit flera rekord. Dels är det Warner Bros näst mest framgångsrika film efter “Harry Potter och dödsrelikerna: Del 2”. “Barbie” har dessutom blivit den mest inkomstbringande filmen någonsin regisserad av en kvinna. Tidigare hade “Frozen 2” rekordet.
 
Förutom att vara huvudpersonen i “Barbie” har även Margot Robbie producerat filmen via sitt bolag LuckyChap Entertainment. Syftet med företaget är att berätta om kvinnor på film och att hjälpa kvinnliga kreatörer bakom kulisserna.
 
Har du hunnit se “Barbie”?
| 15 augusti 2023 10:01 |