Film

Skribent

Thomas Linnaeus

27 juli 2023 | 10:31

Efter succén “Barbie” - Lena Dunham tar sig an ny plastdocka i ny film

Jättebolaget Mattel har stora planer för sina olika leksaksserier.
Greta Gerwigs “Barbie” släpptes förra veckan till lysande siffror, och leksaksjätten Mattel vill fortsätta på samma spår. I en intervju med Variety, avslöjar Robbie Brenner på Mattel, att Lena Dunham ska göra film av Polly Pocket med Lily Collins i huvudrollen.
 
- För det första är de två av mina favoriter någonsin och det har varit ett fantastiskt samarbete. Lena är så samarbetsvillig och kavlar upp ärmarna och gillar verkligen att diskutera och lyssna. Hon är otrolig. Lily är så smart och så specifik och så produktiv. Förhoppningsvis blir det av någon gång i framtiden, säger Brenner.
 
Likt Barbie är Polly Pocket också en docka, men vad som utmärker denna serie är att leksaken är ganska liten till storleken och får plats skrin och boxar som lätt går att öppna och stänga.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Här har vi leksakssetet Polly Pocket Doggy Birthday från Mattel.
 
Dunham är mest känd som skaparen bakom “Girls”. Efter att serien hade sänts HBO har hon bland annat synts i “American Horror Story” och “Once Upon a Time in Hollywood”.
 
Collins har synts som titelperson i “Emily in Paris” och även medverkat i andra Netflix-produktioner såsom “Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile” och “Mank” från David Fincher.
 
Vi har tidigare skrivit om att 45 andra projekt är på gång från Mattel. Bland dessa finns en film om den lila draken Barney, J.J. Abrams film med Hot Wheels-bilarna, Rock 'Em Sock 'Em Robots med Vin Diesel och en om Major Matt Mason med Tom Hanks.
| 27 juli 2023 10:31 |