Film

Skribent

Josefine Krischausky

27 november 2022 | 16:00

Bambi förvandlas till en "ond mördarmaskin" i ny skräckfilm

Filmskaparna bakom kommande "Bambi: The Reckoning" tyckte inte att den tecknade Disneyfilmen från 1942 var traumatiserande nog, utan vill nu låta publiken se en riktigt mörk sida av den omtyckta hjorten.
Vi har redan hört om den kommande skräckfilmen "Winnie the Pooh: Blood and Honey", där barndomsfavoriterna Nalle Puh och Nasse förvandlas till kallblodiga seriemördare. Nu har några av hjärnorna bakom filmen valt att ta sig an ytterligare en publikkär, tecknad karaktär.
 
Rhys Frake-Waterfield, som skrev och regisserade Nalle Puh-filmen, har nu klivit ombord som producent för en skräckfilm om Bambi, med arbetstiteln "Bambi: The Reckoning". Några detaljer om handlingen är ännu inte kända, men gissningsvis rör det sig delvis om en hämndhistoria, där vi får se Bambi ge igen på den jägare som mördade hans mamma.
 
Filmen kommer att regisseras av Scott Jeffrey, som var en av producenterna bakom "Winnie the Pooh: Blood and Honey", samt andra B-skräckisar som "The Mutation" och "Don't Speak". Inför inspelningen av "Bambi: The Reckoing" har regissören låtit sig influeras av den brittiska skräckfilmen "The Ritual", där en grupp män stöter på en otäck varelse under en vandring genom de svenska skogarna. 
 
– Filmen kommer att vara ett otroligt mörkt återberättande av historien från 1928 som vi alla känner till och älskar. Med inspiration hämtad från designen i Netflix-filmen "The Ritual", kommer Bambi att vara en ond mördarmaskin som lurar ute i vildmarken. Gör er redo för Bambi med rabies! säger Jeffrey till sajten Dread Central
 
Samtidigt ska även en annan, lite mer barnvänlig film om den unga hjorten vara på gång. I början av 2020 rapporterades det att Disney, som på senare år har gjort ett flertal nyversioner av sina gamla klassiker, har satt igång arbetet med en live action-remake av "Bambi".
| 27 november 2022 16:00 |