Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

18 augusti 2023 | 09:00

“Baldur’s Gate 3” går att klara av på under 10 minuter - utan att fuska

Flera speed runners har lyckats klara av årets mest hyllade rollspel genom att spela som en viss karaktär.
“Baldur’s Gate 3” släpptes i början på augusti och redan nu har speed runners lyckats klura ut hur man klarar det på bara några minuter. Bland dessa har vi användaren Mae som lyckats klara det på 8 minuter och 58 sekunder, och Professor Palmer vars tid ligger på 10 minuter och 49 sekunder.
 
Enligt sidan How Long to Beat, så tar det ungefär 38 timmar att klara av “Baldur’s Gate 3” om man bara kör huvuduppdragen. Ifall man även spelar sidogrejerna ska de ta cirka 75 timmar och gör man precis allt tar det landar det på omkring 95 timmar.
 
Men hur lyckas speed runners att klara det på så kort tid? Jo, spoilervarning: det är nämligen så att man i den andra akten av spelet kan stöta på slutet, om man tar ett specifikt beslut som karaktären Gale. Men vägen dit i spelet tar fortfarande lång tid, så ska man hinna dit på så pass kort tid måste man skippa allting viktigt fram till dit.
 
 
Efter flera års väntan släpptes “Baldur’s Gate 3” till unison hyllning för två veckor sedan. Just nu är rollspelet det högst betygsatta spelet som släppts i år, och även vi på MovieZine fullkomligt älskar “Baldur’s Gate 3”.
 
Har du klarat “Baldur’s Gate 3” ännu?
| 18 augusti 2023 09:00 |