Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

4 mars 2017 | 15:00

"Avengers: Infinity War" är den dyraste filmproduktionen någonsin

Marvel storsatsar.
Just nu filmas både "Avengers: Infinity War" och den ännu icke namngivna fjärde "Avengers"-filmen, och det verkar som att vi har att göra med tidernas dyraste filmprojekt någonsin. För den nätta summan av 1 miljard dollar planerar Marvel att underhålla oss genom två filmer där en stor del av företagets olika karaktärer kommer samsas om utrymmet.

Informationen kommer från Pinewood Studios delägare Dan Cathy, som under ett tal berättade:

- Vi har just nu världens dyraste filmproduktion igång i vår studio, med en budget på 1 miljard dollar.

Den tidigare rekordhållaren i dyrast film någonsin var "Pirates of the Carribean: I främmande farvatten" som kostade 378,5 miljoner dollar att göra. Men är det inte lite fuskigt att räkna in två filmer i summan, som i fallet med "Avengers: Infinity War"? Jo, kanske, men som referens kan nämnas att exempelvis "Hobbit"-trilogin "bara" kostade 623 miljoner dollar att producera.

Det går bara att spekulera i vad målbilden är vad gäller intäkter för "Avengers: Infinity War", men med en budget på 1 miljard dollar är pressen självklart stor på att filmerna ska bli succéer. Den första filmen får premiär den 4:e maj 2018, och den andra filmen får premiär nästan exakt ett år senare.

Här är ett klipp från första inspelningsdagen:

| 4 mars 2017 15:00 |