Film

Skribent

Patrik Jonsson

6 maj 2013 | 20:01

Även gamla "Lawrence of Arabia" blir TV-serie

FremantleMedia planerar en storslagen och påkostad miniserie av "Lawrence of Arabia".

FremantleMedia fortsätter sina serieutvecklingar och detta gör de med en storslagen och påkostad miniserie som ska kretsa kring T.E. Lawrences liv och öde, i folkmun kallad Lawrence of Arabia. Serien är planerad att strecka sig över sex avsnitt och ska så fort manuset är färdigställt säljas till högstbudande kabelkanal, vågar man hoppas på HBO här?

Förutom denna serie, som ännu saknar titel, har FremantleMedia sedan tidigare både en serie med Joan of Arc i fokus kallad "The Maid" samt en Berlinbaserad serie vilken ska bygga på romanen "Hitlerland" av Andrew Nagorski på gång.

Oscarnominerade Gabourey Sidibe ("Precious") har fått en roll i den tredje säsongen, kallad "Coven", av "American Horror Story". Där gör hon bland annat nykomlingen Kathy Bates sällskap.
 
Starz håller på att utvecklar en serie som ska baseras på den bästsäljande sci/fi-romanen "Outlander" av Diana Gabaldon. Som manusförfattare finns Ron Moore ("Battlestar Galactica").

Netflix har avslöjat premiärdatumet för deras dramakomedi "Orange is the New Black", ringa in den 11:e juli. Som vanligt då det gäller Netflix kommer hela säsongen, 13 avsnitt, att göras tillgänglig på en och samma gång.

Nu under veckan ryktas det om att en ny komediserie ska säljas till högstbudande kabelkanal. Serien, som ännu saknar titel, ska ha Billy Crystal i huvudrollen, som manusförfattare samt som seriens huvudproducent.

Ifall någon undrar vad som hände med Haley Joel Osment ("The Sixth Sence") kan jag nu berätta att han har fått en roll i Will Ferrells miniserie "The Spoils of Babylon". Där kommer han att få spela mot bland annat Tobey Maguire, Kristen Wiig och så naturligtvis Will Ferrell himself.

Sundance Channel har förnyat deras egenproducerade dramaserie "Rectify" och därmed tilldelat serien en andra säsong. Medan den första säsongen som rullar just nu ligger på sex avsnitt så kommer den andra säsongen att förstärkas med ytterligare fyra, med andra ord ska den ligga på sammanlagt tio avsnitt. Premiär blir det nästa vår. Även HBO har varit på gott humör och gett komediserien "Veep" en trejde säsong och BBC America har gett "Orphan Black" en andra säsong.

Då jag ändå sitter och talar om förnyelser av serier kan jag länka till TV.com:s sida där de har en lista på vilka serier som fått förlängt liv och vilka som döden dött. Listan kommer att uppdateras med tiden så kika gärna in på sidan då och då för att hålla er uppdaterade.
 
Vi hörs igen på torsdag!

| 6 maj 2013 20:01 |