Film

Skribent

Mats Karlsson

20 december 2019 | 20:45

"Avatar" vill ta tillbaka tronen från "Avengers: Endgame"

En kaxig och självsäker James Cameron har inte gett upp kampen.
I somras lyckades bröderna Russos "Avengers: Endgame" peta ned förra rekordhållaren "Avatar" från tronen. Regissören James Cameron gratulerade den nya världsettan, men är nu minst sagt sugen på att ta tillbaka tronen.
 
- Jag tror att det är givet att det blir så (att "Avatar" återtar tronen). Men låt oss ge "Endgame" tiden i rampljuset och fira att folk går till biograferna, säger Cameron till USA Today.
 
"Avengers: Endgame" behövde dock en ny runda på biograferna för att peta ned "Avatar" som världens mest inkomstbringande film och det verkar sannerligen skava hos Cameron.
 
- Jag vill inte framstå som respektlös när jag har gett mina gratulationer. Men de slog oss med en hårsmån. Jag räknade på det i skallen när jag körde hit imorse. Jag tror revisorer skulle kalla det ett avrundningsfel.
 
Cameron har redan bollat med tanken att ta tillbaka "Avatar" till biograferna.
 
- Om en ny biorunda kan hjälpa uppföljarna, absolut. För vårt fokus är på uppföljarna. Det handlar inte om att kolla tillbaka eller återta tronen.
 
Disney (som nu äger båda franchiser) har garanterat inget emot lite rubriker för "Avatar", med tanke på de kommande "Avatar"-uppföljarna och den första av dem, "Avatar 2" når biograferna 17 december 2021.
| 20 december 2019 20:45 |