Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 april 2022 | 11:30

Disney bekräftar den officiella titeln för "Avatar 2"

Ryktet stämde: James Camerons uppföljare heter...
"Avatar 2" finns inte längre. Nu har vi en officiell titel, och det är en som vi hört ryktas om de senaste åren. James Camerons uppföljare till ett av tidernas största sci-fi-äventyr heter "Avatar: The Way of Water".
 
Beskedet kom från ett oväntat håll. Disneys lokala kontor i Polen var först med att läcka titeln. Disney gjorde den officiell under onsdagens stora presentation av kommande filmer på CinemaCon, den pågående mässan för biografägare i Las Vegas. 
 
Regissören James Cameron med Edie Falco som spelar General Ardmore.
 
"Avatar: The Way of Water" bekräftar att uppföljaren kommer ta oss till planeten Pandoras undervattensvärldar. Sen tidigare vet vi också att de två hjältarna, Jake Sully och Neytiri, har hunnit bilda familj sedan vi såg dem sist. När filmen går upp på bio i vinter är det hela 13 år sen som "Avatar" tog världen med storm. 
 
 
Totalt planeras det för fyra uppföljare som ska släppas med två års mellanrum. Och eftersom ryktet om titeln stämde - här är titlarna som det ryktas om för de kommande filmerna, samt bekräftade premiärdatum (obs: allt kan ändras):
 
• "Avatar: The Way of Water" - 14 december 2022
• "Avatar: The Seed Bearer" - 20 december 2024
• "Avatar: The Tulkun Rider" - 18 december 2026
• "Avatar: The Quest for Eywa" - 22 december 2028
 
 
Det är nu också klart att den första trailern till "Avatar 2" ska komma ut i början av maj, i samband med att Disney släpper nya Marvelfilmen "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" på bio.
 
Förutom Sam Worthington och Zoe Saldana återvänder Stephen Lang, Sigourney Weaver och Giovanni Ribisi. I rollistan finns också Michelle Yeoh, Kate Winslet och Edie Falco.
| 27 april 2022 11:30 |