Film

Skribent

Erika Jarhed

4 april 2023 | 14:30

Austin Butler blir gängledare i dramathrillern "City on Fire"

"Elvis"-stjärnan spelar huvudrollen i en ny gangsterfilm, som han även kommer att producera tillsammans med "Harry Potter"-producenten.
Det går bra nu för skådespelaren Austin Butler. Förra året var han med i filmen "Elvis", vilket ledde till en Oscarsnominering för bästa manliga huvudroll. Priset gick dock till Brendan Fraser, men Butler behöver nog inte vara allt för ledsen då Hollywood sliter i honom ändå. Deadline skriver nu att skådespelaren ska spela huvudrollen i den kommande filmen "City on Fire".
 
Filmen är baserad på romanen med samma namn av Don Winslow som blev en omedelbar bästsäljare. Boken är den första i en romantrilogi och publicerades förra våren. Men Butler kommer inte bara spela en roll i filmen, utan medverka som producent tillsammans med David Heyman ("Harry Potter", "Barbie") och Shane Salerno ("Avatar: The Way of Water"). 
 
Det verkar även som att ambitionen är att filmatisera hela filmtrilogin enligt Elizabeth Gabler, chef på Sony Pictures. 

- Vi är glada över att få jobba med producenten David Heyman, Austin Butler och Shane Salerno för att göra Don Winslows spektakulära trilogi, som börjar med "City on Fire". Don är en ikonisk romanförfattare och en sann mästare inom genren spänningsfull kriminallitteratur och har skapat en av de mest minnesvärda nutida hjältarna i Danny Ryan. 
 
"City on Fire" handlar om hur två kriminella imperier, den ena irländsk och den andra italiensk, kontrollerar hela New England. Men när en vacker kvinna kommer mellan grupperna inleder det ett brutalt krig. Butler kommer att spela huvudkaraktären Danny Ryan som är tvingad att gå från gatusoldat till att bli en hänsynlös ledare för att skydda sina vänner och sin familj.
 
När inspelningen kommer att igång, och vilka fler skådespelare som hoppar på, får vi se. Härnäst kommer vi att få se Austin Butler i "Dune: Part Two" som kommer 3 november.
| 4 april 2023 14:30 |