Film

Skribent

Thomas Linnaeus

21 april 2023 | 08:00

Åtalet mot Alec Baldwin läggs ned - men ny utredning väntar

Efter dödsskjutningen på inspelningen av filmen “Rust” åtalades skådespelaren för ofrivilligt dråp, men nu läggs åtalet ned.
Brottsmisstankarna mot Alec Baldwin gällande dödsskjutningen under inspelningen av filmen “Rust” läggs ned, skriver The Hollywood Reporter. Men åklagarna i staten New Mexico menar att detta inte befriar skådespelaren från eventuella misstankar om brott, då en ny utredning väntar.
 
Förutom Baldwin åtalades även Hannah Gutierrez-Reed, som var vapenansvarig under inspelningen. Misstankarna om brott kvarstår för henne.
 
Det var under oktober 2021 som filmfotografen Halyna Hutchins sköts till döds av ett vapen Baldwin höll i under en inspelning. Skådespelaren hävdar själv att vapnet avfyrade sig självt. Produktionen avbröts hastigt, men nu upptas den igen - efter mycket förseningar.
 
I samband med beskedet om att åtalet läggs ned, uttalade sig Baldwins advokater:
 
- Vi är nöjda med beslutet att avskriva fallet mot Alec Baldwin och vi uppmuntrar en ordentlig utredning av fakta och omständigheter kring denna tragiska olycka.
 
Anledningen till att brottsmisstankarna läggs ned är för att nytt bevismaterial har framkommit. I ett uttalande från åklagarna meddelar de att en ny utredning väntar:
 
- Nya detaljer har avslöjats som kräver ytterligare utredning och rättsmedicinsk analys i fallet. Vi kommer därför att lägga ned anklagelserna om ofrivilligt dråp mot Alec Baldwin för att genomföra ytterligare utredning.
| 21 april 2023 08:00 |