Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 november 2020 | 10:02

Rekordstort intresse för "Assassin's Creed Valhalla" på lanseringsdagen

"Assassin's Creed Valhalla" spelades av dubbelt så många det första dygnet i jämförelse med "Assassin's Creed Odyssey".
För några dagar sedan släpptes spelet "Assassin's Creed Valhalla", som vi på MovieZine kallade för "en något ojämn men underhållande vikingresa" och gav det 4 av 5 i betyg. 
 
Enligt Ubisoft har det gått riktigt bra för spelet, då dubbelt så många spelade "Assassin's Creed Valhalla" under det första dygnet i jämförelse med föregångaren "Assassin's Creed Odyssey".
 
"Vi är ödmjuka över mottagandet från spelarna och är oerhört stolta över vad våra team har åstadkommit med Assassin’s Creed Valhalla, som bygger vidare på de fantastiska framgångar för föregångarna. Att vi släppt spelet i samband med covid-19 på inte mindre än sju plattformar är en otrolig prestation för alla team", skriver Ubisoft-chefen Yves Guillemot i ett pressmeddelande
 
Några konkreta försäljningssiffror är inte avslöjade i dagsläget, men vi kan nog gissa att de högsta hönsen på Ubisoft firar med ett eller två välfyllda glas med mjöd just nu.
 
 
På Xbox Series X har spelet för tillfället det samlade betyget 81 av 100 på sajten Metacritic och 8.1 av 10 från spelarna, vilket verkligen inte är illa pinkat. 
 
Förutom att "Assassin's Creed Valhalla" nyligen lanserades, håller även Netflix på med flera tv-serier baserade på den populära spelserien. Filmen från 2016 fick ljummet betyg av både kritikerna och fansen, så hur det här går får vi helt enkelt se. 
 
 
Har du hunnit spela "Assassin's Creed Valhalla" och vad tycker du i så fall om det? 
| 13 november 2020 10:02 |