Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 februari 2022 | 12:00

Askungen kan slå Spider-Man om plats på Oscarsgalan

Årets Oscarsgala låter fansen rösta fram en favoritfilm på Twitter. Kan bli ett stort misstag.
I år väntar ett nytt inslag på Oscarsgalan. En film som fansen röstar fram kommer få ta plats i finrummet bland kandidater som "The Power of the Dog" och "West Side Story". 
 
Häromveckan presenterades kampanjen #OscarsFanfavorite som låter folk twittra om vilken titel från 2021 som förtjänar att uppmärksammas. Det går att rösta upp till 20 gånger om dagen - något som lätt kan slå snett om bara tillräckligt många fans bestämmer sig för att "krascha systemet". 
 
"Spider-Man: No Way Home" är nominerad för bästa specialeffekter.
 
Till en början dominerade som väntat "Spider-Man: No Way Home", förra årets största biosuccé. Sedan började Zack Snyders fans att kampanja för hans fyra timmar långa Director's Cut av "Justice League" (de vägrade förstå att den inte är valbar). 
 
I slutet av förra veckan hade däremot "Cinderella" tagit över ledningen. Deadline skriver att Amazons musikal med Camila Cabello i huvudrollen har intagit ledningen med flest röster.
 
Men även Johnny Depp-fans har kämpat tappert för att få hans senaste film "Minamata" uppmärksammad. Omröstningen pågår till och med 3 mars, och den vinnande filmen kommer att presenteras under Oscarssändningen natten till 28 mars. 
 
Johnny Depp-fans vill se "Minamata" på Oscarsgalan.
 
Oscarsgalan, som tampas med dalande tittarsiffror på senare år, har länge lekt med tanken om att dela ut pris till en "populär" film. Årets satsning på en Twitterkampanj ansågs vara ett svar på kritiken om att "Spider-Man: No Way Home" endast fick en Oscarsnominering, men frågan är om Peter Parker får lämna plats åt en sjungande donna som vill gå på bal på Dolby Theatre.
 
 
| 21 februari 2022 12:00 |