Film

Skribent

Thomas Linnaeus

16 juni 2023 | 21:45

Arnold Schwarzenegger är helt övertygad: “Jag hade kunnat bli president”

Kaliforniens tidigare guvernör berättar i en ny intervju att han lätt hade kunnat bli president.
Bodybuildern, skådespelaren och tidigare guvernören, Arnold Schwarzenegger, har fortfarande stora tankar om politiken. The Hollywood Reporter skriver om en intervju som "Fubar"-skådisen nyligen höll. Här berättade Schwarzenegger att han gärna ställt upp i presidentvalet - om han hade kunnat.
 
- Det var öppet mål 2016, och det är öppet mål just nu. Vem är där? Det finns verkligen inte en enda person som kan föra det här landet samman. Det finns ingen som inte är för gammal eller har för speciella idéer. Det är helt självklart, jag vet hur jag hade kunnat vinna valet, berättar Schwarzenegger.
 
Den österrikiske skådespelaren är dessvärre inte en “naturligt född amerikan” vilket innebär att man ska ha fötts med amerikansk medborgarskap.
 
- Det är som jag och Kalifornien. När jag kandiderade för guvernörskapet var det tydligt att folk letar efter något nytt svar, inte något från höger- eller vänsterhållet, utan någon som kan föra nationen samman och inte ser den andra parten som fienden, fortsätter Schwarzenegger.
 
Men trots att det blir svårt för Schwarzenegger att själv bli president är han ändå optimistisk om framtiden för världen, även om mycket måste bli gjort:
 
- Vad som gör det så underbart är att det är genomförbart. Allt är genomförbart, eller åtminstone kan folk gå samman och säga: “Ja, vi kan göra det”, avslutar Schwarzenegger intervjun med.
| 16 juni 2023 21:45 |