Skribent

Carl Adam Anderberg

28 oktober 2016 | 23:00

Arnold Schwarzenegger klar för svindyr film i Kina

Och den ska handla om en ruin, tydligen.
Ett stort filmprojekt håller på att ta form i det stora landet i öst, och den gamle guvernören Arnold Schwarzenegger är med på tåget både som skådespelare och producent. "The Guest of Sanxingdui", som filmen ska heta, ska bli ett 3D-spektakel med en budget på cirka 200 miljoner dollar, och handla om ett gäng ruiner som ligger i Sanxingdui.

Ruinerna tros vara över 3000 år gamla och ska ha tillhört kungadömet Shu. Att Schwarzenegger är med i filmen sägs vara ett steg i att få upp västerlänningars ögon för platsen, och Arnold kommer också fungera som en form av ambassadör för ruinerna i västvärlden. Det är oklart vad filmen kommer att handla om (förutom ruinerna vill säga).

Så varför Arnold Schwarzenegger, kanske du undrar? För att han är megastor i Kina, är svaret. Hans senaste film, "Terminator: Genisys", floppade i USA men gick trots det kalasbra i Kina.

"The Guest of Sanxingdui" verkar alltså bli något av en mix mellan storbudget-film och reklamjippo, men det ska hur som helst bli intressant att se var det hela landar.

Det är ännu inte klart när (och var) filmen får premiär.
| 28 oktober 2016 23:00 |