Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 augusti 2018 | 21:00

Är det redan dags för en ny "Walking Dead"-crossover?

Eller rättare sagt, är frågan kanske om det redan är dags för en "crossback". Spoilervarning för alla som inte är i fas med "Fear the Walking Dead".
Karaktären Morgan Jones, spelad av Lennie James, har varit en del av "Walking Dead"-universumet hos AMC sedan pilotavsnittet av "The Walking Dead". Det är snart åtta år sedan.
 
I samband med säsongsfinalen av den åttonde "The Walking Dead"-säsongen, och premiäravsnittet av den fjärde säsongen av "Fear the Walking Dead", hoppade Morgan över till spinoffserien. Det innebar samtidigt att Rick Grimes, spelad av Andrew Lincoln, blev den sista karaktären i originalserien som varit med från det första avsnittet.
 
 
Lincoln har sedan dess meddelat att den kommande nionde säsongen av "The Walking Dead", kommer att bli hans sista. Lincoln, som har sin familj bosatt i Storbritannien, vill inte längre spendera så stora delar av året ifrån dem och väljer därför nu att ta farväl av sina zombievänner.
 
Idag släpptes det första avsnittet av den andra halvan av den fjärde säsongen (även kallad säsong 4B) av "Fear the Walking Dead". Det första vi möts av, och avsnittets genomgående tema, handlar om hur Morgan nu har insett att Rick hade rätt. Det fanns ingen anledning för honom att fly, Morgan skulle lyckas hitta tillbaka till människorna och börja bry sig igen.
 
Morgan ska därför ge sig av, redan imorgon, tillbaka till sina vänner i Virginia - för att Rick förtjänar att få veta att han hade haft rätt. Morgan förklarar för sina nya vänner att han egentligen hör hemma i Virginia - att han förstår det nu - och att de alla är välkomna att följa med honom dit.
 
 
Det återstår givetvis fortfarande att se om Morgan verkligen kommer att lyckas ge sig av eller inte. "Fear the Walking Dead" är trots allt känd för att skoningslöst ha ihjäl sina huvudkaraktärer - endast Alicia Clark (Alycia Debnam-Carey) finns kvar från spinoffseriens pilotavsnitt. 
 
Om jag skulle försöka mig på en gissning, så tror jag att vi kommer att få se Morgan tillbaka i "The Walking Dead" innan Rick tackar för sig. Det skulle inte förvåna mig om Alicia dessutom följer med honom över till originalserien. Hon är trots allt den starkaste karaktären som "Fear the Walking Dead" har lyckats vaska fram - men har egentligen inget som håller henne kvar där nu när hela hennes familj är död.
 
Vad tror du - kommer vi att få se en ny crossover mellan de båda zombieserierna hos AMC innan Rick skrivs ut ur originalserien? Kommentera gärna nedan!
| 13 augusti 2018 21:00 |