Serie

Skribent

Alexander Kardelo

25 oktober 2022 | 11:00

Apple TV+ chockhöjer priset i Sverige

Från 59 till 89 kronor i månaden när Apples streamingtjänst höjer priset för första gången på tre år.
Apples egna streamingtjänst som lanserades i november 2019 har hittills haft ett lågt månadspris som ett av sina främsta lockbeten. Nu är det ett minne blott. Istället för 59 kr i månaden kommer abonnemanget att kosta svenska kunder 89 kr framöver.
 
I USA är tjänsten något billigare att använda. Där höjs priset från 5 till 7 dollar i månaden (motsvarande 75 svenska kronor). Det blir även dyrare att nyttja tjänster som Apple Music och bundle-paketet Apple One, skriver Variety.
 
Den främsta anledningen till prishöjningen? Ett växande utbud och nya satsningar:
 
- Vi lanserade Apple TV+ till ett mycket lågt pris då vi hade enbart ett fåtal filmer och serier. Tre år senare hittas mängder av prisvinnande och kritikerrosade serier, långfilmer, dokumentärer och barnprogram på Apple TV+, förklarar en representant från Apple.
 
 
Streamingtjänsten har nått stora framgångar med sina exklusiva och omtalade tv-serier som "The Morning Show", "Severance", "Ted Lasso" och "Slow Horses". Filmutbudet är skralt, men växer för varje månad och framöver släpps Jennifer Lawrence-dramat "Causeway" och Will Ferrells julkomedi "Spirited".
 
Apple TV+ behåller dock sin provperiod där du kan testa tjänsten gratis i 7 dagar.
| 25 oktober 2022 11:00 |