Serie

Skribent

MovieZine

4 mars 2022 | 12:30

"Äntligen!" Lorry-gänget återförenas i nytt juldrama på SVT

Nu startar inspelningen av julens stora serie på SVT: en dramakomedi om djup vänskap och att gå över lik för ett Nobelpris.
Den 7 mars startar inspelningen av julens stora serie på SVT med titeln "Äntligen!". Serien beskrivs som en dramakomedi om djup vänskap, livets obarmhärtiga ändlighet och att – bokstavligen – gå över lik för ett Nobelpris. 
 
I huvudrollerna återfinns några av våra mest älskade skådespelare inom tv, film och teater: Peter Dalle, Ulla Skoog, Johan Ulveson, Lena Endre, Claes Månsson och Suzanne Reuter. Den stora publiken känner också igen dem från succéerna med Lorry-gänget.
 
Nobelprisvinnaren är död
 
Om fem dagar ska hela världen få veta att Jacob Widman är årets Nobelpristagare i ekonomi. Det finns bara ett problem. Han är död.
 
När Jacobs bästa vänner hittar honom i hans hem och den första chocken lagt sig, ställs de inför ett dilemma. Ska de låta Jacob gå till eftervärlden som en ordinär ekonomiprofessor eller ska de se till att han får Nobelpriset och därmed göra honom odödlig? Som ett kvitto på deras vänskap bestämmer de sig för att ”hålla honom vid liv” fram till den stora dagen, men det visar sig snart att var och en också har egna motiv som bubblar upp till ytan. Samtidigt pågår livet med ett 70-årsfirande, en fejkad hjärtinfarkt, en skilsmässa och en spirande kärlekshistoria. Samt en mycket stressande utpressningssituation…
 
Folkkära skådespelare 
 
Serien är baserad på den israeliska dramaserien "Stockholm" (2018), skriven av Noa Yedlin. Manuset är skrivet av Jonna Bolin-Cullberg ("Bonusfamiljen") och Lisa Östberg ("Katinkas kalas") och regisserar gör Martin Persson.
 
- På SVT Drama har vi satt en ära i att fokusera på svenska originalberättelser, men nu gör vi ett undantag för ett projekt som gett oss möjligheten att samla några av Sveriges främsta och mest folkkära skådespelare i en underbar mix av relationer, humor och den största av existentiella frågor, alltså den om döden, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT.
 
"Äntligen!" sänds i fyra avsnitt med premiär på SVT i jul.
| 4 mars 2022 12:30 |