Film

Skribent

Josefine Krischausky

22 maj 2022 | 09:00

Anthony Hopkins klar för roll som Sigmund Freud

Skådespelaren gör den ledande rollen i filmen "Freud's Last Session", som kommer att fokusera på den sista tiden i psykiaterns liv.
Anthony Hopkins fortsätter att hålla sig upptagen med nya projekt, och har precis lagt till något mycket intressant på listan över kommande roller. The Hollywood Reporter rapporterar att skådespelaren är klar för att porträttera Sigmund Freud, i en film med titeln "Freud's Last Session". 
 
"Freud's Last Session" är baserad på en pjäs av Mark St. Germain, som även skriver filmmanuset. Handlingen utspelar sig vid starten av andra världskriget, under slutet på Freuds liv, samtidigt som den beskrivs väva samman både dåtid, nutid och fantasi. Bland annat kommer det skildras när Freud bjuder in författaren C.S. Lewis för att diskutera guds existens, men även dykas ned i psykiaterns relation till sin dotter Anna.
 
I registolen sitter Matthew Brown, som sedan tidigare ligger bakom "The Man Who Knew Infinity". Inspelningarna kommer äga rum i London, och sätter igång under slutet av detta år.
 
Hopkins är just nu aktuell med dramat "Armageddon Time", som häromdagen hade världspremiär på filmfestivalen i Cannes. Till skådespelarens andra kommande filmer hör bland annat "The Son", där han återförenas med "The Father"-regissören Florian Zeller. 
| 22 maj 2022 09:00 |