Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 september 2020 | 11:30

”Antebellum” går in på 6:e plats på biotoppen

På biofronten inget nytt - trots skräckisar och feelgoodfilmer bland premiärerna.
Det hade krävts en magiker för att trolla liv i den svenska biobranschen just nu. Men - vi får nöja oss med en annan David Copperfield så länge. Armando Iannuccis fartfyllda Dickens-adaption ”David Copperfields äventyr och iakttagelser” går trots strålande pressbetyg ”bara” upp på 8:e plats på biotoppen.

Helgens högsta nykomling blev thrillern ”Antebellum” som debuterar på plats 6. Mer feelgood och kalla kårar i filmerna ”Våga drömma” respektive ”Funhouse - de hittas på plats 10 och 11, vilket tyder på att biopubliken föredrar samma titlar som förra veckan.

”Tenet” ligger kvar i toppen som den mest sedda filmen på svenska biografer. Christopher Nolans actionrulle har nu setts av mer än 180 000 biobesökare.
 
Tvåa är svenska barnfilmen ”Rymdresan”. På tredjeplats ligger tonårsdramat ”After We Collided”, som nu sålt över 54.000 biobiljetter sedan premiären.

I helgen lär det kanske bli mer fart på biljettförsäljningen. Då släpps efterlängtade animerade uppföljaren ”Trolls 2 - Världsturnén”, som egentligen skulle haft premiär i april men åkte på en coronapaus. Har DreamWorks vad som krävs för att ta över biotronen? Jag tippar på en hög placering nästa vecka.
| 28 september 2020 11:30 |