Skribent

Alexander Dunerfors

14 mars 2014 | 18:01

Ännu ett avhopp drabbar Freddie Mercury-filmen

Frågan är om biografin om Queens liv någonsin kommer att bli av?

Regissören Dexter Fletcher fick inte njuta av bandet Queens sällskap, innan han fick nog. Efter tre månaders arbete på filmen om Freddie Mercurys liv lämnar han projektet. Man skyller, som det brukar heta, på "konstnärliga meningsskiljaktigheter".

Fletcher är verkligen inte den förste som lämnar filmen. Sacha Baron Cohen var länge påtänkt att spela sångaren, tills han inte längre var det (det skylldes på "konstnärliga meningsskiljaktigheter" då också).

Dominic Cooper är en annan skådespelare som tittat på rollen, innan den landade hos Ben Whishaw. Vid ett tillfälle skulle Stephen Frears ("Philomena") regissera filmen.

Om inspelningen ska komma igång i sommar som det är tänkt, måste man snabbt hitta en ersättare. Förslagsvis en som faller det kräsna bandet Queen i smaken.

Filmen (om den blir av) blir en biografi över Queens guldår med start 1985, och har fått stöd av bandets medlemmar. Ben Whishaw är fortfarande aktuell för huvudrollen som sångaren Freddie Mercury, som dog i aids år 1991. Hans sista år kommer dock inte att beröras i filmen.

Källa: Deadline
| 14 mars 2014 18:01 |