Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

8 april 2016 | 10:00

Ännu en Marvel-serie får grönt ljus: "Cloak and Dagger"

En romantisk serie om två kära tonåringar med superkrafter ska produceras av "Shadowhunters"-bolaget.
Marvel har många titlar igång för tillfället: "Daredevil" och "Jessica Jones", med kommande "Luke Cage" och "Iron Fist" på Netflix samt "Agents of S.H.I.E.L.D." och "Agent Carter" på ABC. Enligt Variety ska ännu en Marvel-serie skapas för ABC, nämligen "Cloak and Dagger".Den ska baseras på den romantiska serietidningen om Tandy Bowen och Tyrone Johnson - eller Cloak och Dagger - två tonåringar med väldigt olika uppväxter som utvecklar superkrafter samtidigt som de faller för varandra. Cloak kan sluka folk med sitt mörker och Dagger kan skjuta ljus-knivar. De lär sig att det är bäst att hålla ihop, men det blir komplicerat när känslorna är inblandade.

Serien skapas ihop med Freeform, som ligger bakom nya "Shadowhunters", som gick bra och förnyades för en andra säsong nyligen. Ett fruktlöst försök att göra TV-serie på "Cloak and Dagger" gjordes redan 2010 och det fanns även planer hos Marvel Studios på en film som aldrig blev av. Marvel och Freeform letar just nu efter en manusförfattare till projektet och varken datum eller skådespelare är satta ännu.

Karaktärerna Cloak och Dagger har tidigare synts till i "Peter Parker", "The spectacular Spider-man", "X-men", "The Runaways", "Doctor Strange" och tidiga nummer av "Civil War". 

Är projektet välkommet, eller börjar du tröttna på Marvel?
| 8 april 2016 10:00 |