Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

17 april 2014 | 14:01

Annapurna gör TV-serie om Greta Garbo

Filmbolagets första manusbaserade TV-projekt ska ge sig på Hollywoods gyllene era och Greta Garbo blir en av huvudpersonerna.

Annapurna Pictures samarbetar med de forna "The L Word"-producenterna Angela Robinson och Alex Kondracke om det ännu inte namngivna TV-dramat som framför allt ska rikta in sig på (den påstådda kärleks-) relationen mellan vår svenska Hollywood-ikon Greta Garbo och den tyska vampen Marlene Dietrich.

Utöver att porträttera Garbo och Dietrich kommer även dåtidens stora namn som John Gilbert, Mercedes de Acosta, Tallulah Bankhead, Alla Nazimova, Barbara Stanwyck, Cary Grant och John Wayne att dyka upp.

Projektet produceras av Annapurna, med dess VD Megan Ellison som exekutiv producent. MovieZines skribent Victor Jerner skrev i januari en hyllningsartikel om Annapurnas existens och betydelse för kreativa filmskapare, som du bör läsa HÄR.

- Vi är så himla glada för att det här projektet hittat sitt hem hos Annapurna, säger Robinson och Kondracke i ett gemensamt uttalande som THR delat med sig av.

- Vi kan inte tänka oss en bättre samarbetspartner än Megan Ellison och de andra på Annapurna för att ro den här serien i land.

Annapurnas senaste alster inkluderar David O Russells "American Hustle", Spike Jonzes "Her" och den kommande Channing Tatum-, Steve Carell- och Mark Ruffalo-filmen "Foxcatcher".

| 17 april 2014 14:01 |