Serie

Skribent

Alexander Svensson

10 november 2023 | 14:15

Animerade supersuccén "Arcane" kommer tillbaka i november nästa år

Den “League of Legends”-baserade tv-serien kommer tillbaka med en andra säsong.
Arcane”, den animerade tv-serien baserad på datorspelet “League of Legends” slog ned som en bomb på Netflix när den släpptes i november 2021. Under sin Geeked Week har Netflix nu bekräftat att seriens andra säsong kommer att ha premiär i november 2024, vilket innebär en tre år lång väntan för alla fans (den goda nyheten i sammanhanget är att två tredjedelar av väntandet är bakom oss!).
 
“Arcane” följer syskonen Vi och Jinx som växer upp i slumkvarteren i Zaun, på andra sidan bron från den rika och högteknologiska staden Piltover, där forskarna Jayce och Viktor arbetar på att förena teknologi och magi. När konflikt blossar upp mellan städerna hamnar de alla i centrum, och måste kämpa för att rädda såväl varandra som sina städer.
 
Den första säsongen hyllades av kritiker, tittare och Valter Skarsgård, och har bland annat det urstarka betyget 9 på IMDB. Såväl berättelsen, karaktärerna, musiken och animationen har prisats, och “Arcane” blev också den första streamingserien att vinna en Emmy för bästa animerade tv-serie.
 
“Arcane” hjälps också av en stark lista röstskådespelare med namn som Hailee Steinfeld (“Hawkeye”), Ella Purnell (“Yellowjackets”), Katie Leung (“Harry Potter”-filmerna), Kevin Alejandro (“Arrow”) och Harry Lloyd (“Game of Thrones”) i några av rollerna. Den första säsongen hade också musik från artister som Imagine Dragons, Sting och Bea Miller.
 
För alla som vill friska upp minnet så finns säsong 1 av “Arcane” att se eller se om på Netflix.
 
 
Är du taggad på säsong 2 av “Arcane”?
| 10 november 2023 14:15 |