Skribent

Patrik Jonsson

18 mars 2013 | 22:01

Ang Lee gör TV-serie

Allt fler större och mer respekterade namn har under de senaste åren visat sitt intresse för att göra TV-serier. Denna gång kommer personen ifråga nästan direkt från årets alla prisutdelningar!

För det är faktiskt så att det blir ingen mindre än den nyligen Oscarsbelönade Ang Lee ("Life of Pi") som kommer att regissera pilotavsnittet av FX:s dramathrillerserie "Tyrant". Lee kommer även att stå som huvudproducent för resten av serien tillsammans med dess skapare Howard Gordon, Gideon Raff ("24" & "Homeland") och Craig Wright ("Six Feet Under").

"Tyrant" beskrivs som en slag omvänd variant av just serien "Homeland" där vi kommer att få följa en amerikans familj som, efter ännu icke avslöjade anledningar, tvingats att flytta och leva på utländsk mark någonstans i Mellan Östern. Detta blir Ang Lees TV-seriedebut, han ska ha passat på många seriemanus under årens lopp, men ska alltså nu helt ha fastnat för denna serie. Något att se fram emot? Absolut!

Apropå just stora och respekterade namn så ska John Malkovich dra på sig piratmössan och detta ska han göra i NBC:s kommande storsatsning "Crossbones"! Serien är skapad och skriven av Neil Cross, mannen bakom den stenhårda snutserien "Luther". I "Crossbones" ska herr Malkovich gestalta ingen mindre än Blackbeard himself, en roll som Hugh "Dr. House" Laurie under en längre tid var intresserad av att göra. Nu får vi dock alltså se Malkovich istället, inte fy skam! Serien var egentligen tänkt att ha sin premiär nu under vårsäsongen men sköts av olika anledningar upp. Premiären är nu istället preliminärt lagd till den kommande höstsäsongen. Tio avsnitt är beställda.

Christian Slater gör för sjuttielfte gången ett försök att få sin karriär att åter börja blomma genom en TV-serie. Denna gång gäller det en roll mot Steve Zahn i ABC:s kommande thrillerserie "Influence", vilken är skapad av Kyle Killen ("Lone Star" & "Awake"). Kyle Killen har dessvärre inte heller, trots bra serier, lyckats få till någon riktig succé, jag önskar därför dem båda lycka till!

För dryga två veckor sedan ställde jag frågan om vem som skulle passa att spela Evert Bäckström (Everett Backstrom) i CBS:s serieversion av GW:s böcker? Idag blev det klart vem rollen gick till och det blev absolut ingen av dem jag föreslog och det blev heller ingen som ni där ute föreslog. Det blev nämligen rätt så överraskande och otippat Dwight Schrute ("The Office")! Eller ja, Rainn Wilson som skådespelaren bakom Dwight heter. Ingen direkt kopia av den bild man fått av karaktären i böckerna, men jag gillar Wilson och detta kan kanske visa sig att vara ett rätt smart drag.

Det var ett tag sedan nu som vi hörde något om den tredje säsongen av BBC:s succéserie "Sherlock". Nu kommer dock några glädjande nyheter; inspelningarna av den tredje säsongen drar igång idag och dessutom meddelade Cumberbatch på en konferens att även en fjärde säsong är planerad! Detta var rätt överraskande då det länge har snackats om att just den tredje säsongen skulle bli den sista.

Ledsen alla Star Wars-fans, LucasFilm har beslutat att efter fem säsonger lägga ned den animerade serien "Star Wars: The Clone Wars" och dessutom skjuta upp produktionen av planerade "Star Wars: Detours". Förmodligen kommer inte "Detours" att få premiär förrän minst en av de kommande Star Wars-filmerna haft biopremiär, ja om nu serien överhuvudtaget blir av. Det ser ovanligt mörkt ut i galaxen långt, långt där borta.

Krisen hos de markbundna kanalerna gör sig även denna vecka påmind, denna gång gäller det NBC och deras "Smash" vilken kanalen nu har flyttat till dödens dag vad det gäller TV-serier. Nej vänta, dödens dag är ju fredag! Detta är ännu värre, de har flyttat "Smash " till lördagar med start den 6:e april. Bara att vinka adjö till denna för någon mer säsong av "Smash" lär vi absolut inte få se och lika bra det.

Häromveckan fick vi reda på att Kathy Bates fått en roll i den tredje säsongen av FX:s "American Horror Story" och i fredags så lättade Ryan Murphy ytterligare lite på locket; Den tredje säsongen har undertiteln "Coven" och den kommer främst att fokusera på häxor, dessutom ska serien denna gång utspela sig på flera olika platser där bland annat New Orleans nämndes som ett exempel.

Lite mer casting och jox ska vi väl också ha; Karl Urban har fått den andra huvudrollen i J.J. Abrams futuristiska actionserie som sedan tidigare har Michael Ealy i rollistan, serien verkar även ha fått sig en titel; "Human". Sedan har en av mina favoriter, James Spader, fått huvudrollen i NBC:s thrillerserie "The Black List". Slutligen har både Dougray Scott och störtsköne Robson Green snott åt sig roller i den tredje säsongen av Cinemax:s actionserie "Strike Back".

Ännu en trailer av den tredje säsongen av "Game of Thrones" (två veckor kvar nu) får avsluta nyhetsflödet denna gång.That´s all folks, om ni vill hörs vi igen på torsdag, over and out.
| 18 mars 2013 22:01 |