Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 maj 2019 | 08:30

Andy Serkis är oigenkännlig i "Long Shot"

Spenderade 6 timmar i makeup-stolen varje dag inför nya filmrollen... trots att ingen hade bett honom om det.
Snacka om att ta sitt jobb seriöst! Andy Serkis dyker upp helt oigenkännlig i den bioaktuella komedin "Long Shot". Inför rollen som australiensk mediemogul spenderade han sex timmar i sminket, helt på eget bevåg. Och här är resultatet:
 
 
Serkis spelar rollen som Parker Wembley, filmens antagonist som bär likheter med tidningskungen Rupert Murdoch. Han blir en viktig kugge i historien om journalisten Fred Flarsky och president-kandidaten Charlotte Field.

Skådespelarna Seth Rogen och Charlize Theron hyllar Serkis och hans engagemang i intervjuer:

- Vi erbjöd honom rollen, och snart började han skicka över idéer för hur han skulle se ut. Vi bara, "vad menar du?" Jag trodde han skulle se ut som Andy Serkis. Men han sa: "nej, jag har koll". Så vi lät honom köra, berättar Rogen för CinemaBlend.

Regissören Jonathan Levine tillägger:

- Andy Serkis gjorde val som ingen hade bett honom om. Det kan låta negativt, men det är den största gåva man kan få som regissör. Han dök verkligen in i rollfiguren och ville göra honom till sin egen. Han satt i sminket sex timmar om dagen. Men det är så han kommer åt sina karaktärer. Det hjälpte honom att hitta rätt.
 
 
Ända sedan Andy Serkis klev in i rollen som Gollum i "Sagan om Ringen"-trilogin har skådespelaren imponerat stort på filmälskare. Han har skapat flera minnesvärda karaktärer, oftast med bara sina ansiktsuttryck som sina främsta verktyg. Därför är det roligt att se Serkis utanför performance-capture-dräkten, och att han även då ger allt och lite till i sina roller.
 
Här är trailern till komedin "Long Shot", som har premiär idag:
 
 
Vilka är Andy Serkis bästa roller hittills? Tyck till nedan!
| 3 maj 2019 08:30 |