Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 januari 2022 | 12:00

Andrew Garfield var "inte snygg nog" för Narnia

Ville desperat ha rollen som Prins Caspian: "Det stod mellan mig och Ben Barnes".
Alla skådespelare har de där rollerna som de var otroligt nära att få, men missade på målsnöret. Innan Andrew Garfield hade slagit igenom var han en av favoriterna för fantasy-franchisen "Berättelsen om Narnia" men bedömdes "inte snygg nog". Garfield berättar i en intervju med Entertainment Tonight att han "desperat" ville ha rollen:

- Jag provspelade för Prins Caspian i "Berättelsen om Narnia" och jag tänkte, "nu händer det, nu händer det". Och den snygga, begåvade skådespelaren Ben Barnes fick rollen istället. Jag tror det stod mellan honom och mig, och jag minns hur besatt jag var.

Slutligen föll filmbolaget för Barnes, som fick spela en av huvudrollerna i "Berättelsen om Narnia: Prins Caspian" (2008) och sedan i "Berättelsen om Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen" (2010).
 
Narnia-prinsen Ben Barnes - snyggare än Andrew Garfield?
 
Garfield beklagade sig för sin agent och fick ett hårt men ärligt svar:

- Hon gav efter för mitt konstanta tjat och sa typ, "de tycker inte att du är tillräckligt snygg, Andrew". Ben Barnes är väldigt snygg och begåvad, och i efterhand är jag inte missnöjd. Jag tyckte han gjorde ett så fint jobb.

Det går ingen nöd på Andrew Garfield heller. Han fick så småningom sitt genombrott i David Finchers "The Social Network" (2010) och blev ett par år senare Spider-Man med hela världen. Garfield har haft ett extra bra 2021, med hyllade roller både i dramat "The Eyes of Tammy Faye" och i musikalen "Tick, Tick... Boom!", som nyss gav honom en Golden Globe.

(Ben Barnes har å andra sidan inte gjort en film på flera år, utan håller sig numera till tv-serier.)
| 14 januari 2022 12:00 |