Serie

Skribent

Alexander Kardelo

28 april 2022 | 14:30

Andrew Garfield tar en paus från skådespeleriet

"Jag behöver vila och bara få vara människa för en stund", säger en utarbetad skådespelare.
Andrew Garfield har haft ett minst sagt hektiskt 2021. Han gjorde en hemlig men hyllad comeback som Peter Parker i ”Spider-Man: No Way Home”, han blev Oscarsnominerad för musikalen ”Tick, tick… BOOM!” och kritikerrosad även för sin roll i dramat ”The Eyes of Tammy Faye”. 
 
Däremellan hann Garfield spela in miniserien ”Under the Banner of Heaven” som släpps i vår. Men nu kan det vara dags för semester från Hollywood-maskineriet. Skådespelaren berättar för Variety att han bara vill ta det lugnt ett tag utan att behöva tänka på jobb:
 
- Jag ska vila. Jag behöver kalibrera om och tänka över vad jag vill göra, vem jag vill vara och helt enkelt bara få vara människa en stund. För du vet, galasäsongen är som en torktumlare. Jag vill bara få vara vanlig ett tag. 
 
För alla fans av den charmige britten kommer det kanske som tråkiga nyheter. Men vi har iallafall ”Under the Banner of Heaven” att se fram emot på Disney+ inom kort. I miniserien av Dustin Lance Black (”Milk”) spelar han en utredare som får hantera ett brutalt mord i ett mormonsamhälle. Här fick Garfield bita i riktigt mörkt material:
 
- Det var nödvändigt för oss att ha spelkvällar och vandra i naturen, simma och äta gott, så att vi kunde komma tillbaka och ge allt. Vi var tvungna att ta hand om oss själva för att kunna ta hand om berättelsen, säger han.
| 28 april 2022 14:30 |