Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

1 december 2016 | 11:00

Andrew Garfield blev "hjärtekrossad" av "The Amazing Spider-Man"-upplevelsen

"Det är något med att vara så ung i den typen av maskineri som jag tror är väldigt farligt."
De allra flesta var överens om att Andrew Garfield var den bästa Spindelmannen på film som vi hade fått se ditintills då han spelade rollen i både "The Amazing Spider-Man" och "The Amazing Spider-Man 2". Framförallt den andra filmen fick dock ta emot mycket kritik för sitt splittrade manus, och planer på flera uppföljare och spin-offs skrotades när filmen floppade.

I en intervju mellan Amy Adams och Andrew Garfield i Varietys "Actor on Actor" reflekterar Garfield över hur upplevelsen var för honom:

- Upplevelsen var fantastisk på många sätt; jag fick arbeta med otroliga skådespelare, en verkligt fantastisk regissör, och jag lärde mig mycket om vad som känns okej och vad som inte känns okej, och om vad man bör säga "ja" till. Det är något med att vara så ung i den typen av maskineri som jag tror är väldigt farligt. Jag var fortfarande ung nog att tampas lite med värderingarna som företags-Amerika stod och fortfarande står för. Det är ett vinstdrivande företag, för det mesta.

Upplevelsen av att göra filmerna lämnade honom till slut lite uppgiven:

- Det var något som hände där när varken historien eller karaktärerna prioriterades. Och det tyckte jag var väldigt svårt att förlika mig med. Jag skrev på för att göra historien rättvisa och göra den här fantastiska karaktären rättvisa som jag hade klätt ut mig till sedan jag var tre år gammal, och när det sedan kompromissades så blev mitt hjärta krossat. Jag blev lite hjärtekrossad, helt enkelt. Men inte helt.

En tuff upplevelse för Garfield alltså. Gillade du hans insats? Och gillade du filmerna? Kommentera gärna nedan.
| 1 december 2016 11:00 |