Serie

Skribent

Alexander Svensson

26 februari 2024 | 18:00

Andra säsongen av "Andor" kan komma redan i år, enligt Stellan Skarsgård

Andra (och sista) säsongen av Disneys bästa "Star Wars"-serie kan få premiär tidigare än väntat.
Stellan Skarsgård är för närvarande sci-fi-aktuell som ondskefulle Vladimir Harkonnen i “Dune: Part Two”, men det är inte hans enda rymdrelaterade roll. Han spelar som bekant även rebelledaren Luthen Rael i hyllade “Star Wars”-serien “Andor”, vars andra säsong nyligen avslutat inspelningen.
 
I en exklusiv intervju med GamesRadar inför premiären av “Dune: Part Two” så fick Skarsgård frågor om “Andor”, och passade bland annat på att spekulera kring när den andra säsongen kan tänkas släppas:
 
- Den släpps förmodligen mot slutet av året, alternativt i början av nästa.
 
 
Ursprungligen så var planen att släppa “Andor” under 2024, men förra årets strejk verkar ha tvingat Disney att flytta serien till 2025. Om Stellan vet vad han pratar om så finns det dock en chans att premiären fortfarande blir i år, även om man kanske ska ta det hoppet med en nypa salt.
 
Skarsgård passar även på att tala sig varm om den andra säsongen, som han verkar vara väldigt nöjd med:
 
 
- Det är den sista säsongen. Den slutar där “Rogue One” börjar, så den sträcker sig dit. Jag tror att den kommer att vara väldigt bra då redan den första säsongen var tillfredsställande eftersom det var lite som “Star Wars” för vuxna - det är ett mer realistiskt och komplicerat samhälle som de lever i och klaustrofobin under det fascistiska styret är påtaglig. Jag tror att vi har en bra säsong framför oss.
 
Det låter med andra ord som att fans av “Andor” kommer att få mer av det goda när “Andor” har premiär, vilket förhoppningsvis blir förr snarare än senare. Utöver Stellan Skarsgård så väntas även Diego Luna, Adria Arjona, Genevieve O'Reilly, Denise Gough och Kyle Soller återvända till sina roller i säsong 2. 
 
| 26 februari 2024 18:00 |