Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

16 juli 2015 | 12:05

Anden från "Aladdin" får egen spelfilm

Disney gör en action-komedi om den blå skojaren.
Trots Robin Williams tragiska bortgång utvecklar Disney just nu en spelfilms-spinoff om Anden från "Aladdin". Filmen kommer att handla om hur Anden hamnade i lampan till att börja med, och fokus kommer ligga på en mix av action och komedi.

"Genies", som den ska heta, skrivs enligt The Hollywood Reporter av Damian Shannon och Mark Swift, och Tripp Vinson producerar. Det finns ännu inga uppgifter om vem som är påtänkt för att regissera, och inte heller när filmen planeras att släppas.

Disney har som bekant verkligen skrapat sin bakkatalog ren efter varumärken att göra live-action-filmer av. "Maleficent", "Berättelsen om Askungen" och kommande "Djungelboken" är några exempel på det. Om "Genies" visar sig bli en succé finns även planer på att göra en spelfilm om Aladdin själv, som då ska bygga vidare på händelserna i Anden-filmen.

Shannon och Swift är hittills mest kända för att ha skrivit "Freddy vs. Jason" och "Fredagen den 13:e" (från år 2009 alltså), så det är lite oklart vilken kvalitet vi kan vänta oss från duon. Förhoppningsvis blir det grymt. 

Det förtjänar en av Robin Williams gamla paradroller.


| 16 juli 2015 12:05 |