Serie

Skribent

Erika Jarhed

23 april 2023 | 09:00

Amy Deasismont tillbaka i "Thunder in my Heart" säsong 2: "Det blir komplicerat"

Dags för fortsättningen av Viaplays serie "Thunder in my Heart". MovieZine har snackat med Amy Deasismont om vad vi kan förvänta oss.
Nu är det dags för fortsättningen av Amy Deasismonts hyllade serie "Thunder in my Heart". Det har gått nästan exakt två år sedan den första säsongen hade premiär på Viaplay där vi fick möta Sigge som lever lite av ett kaosartat liv.
 
Denna gången har Deasismont verkligen multitaskat då hon både spelar huvudrollen, skrivit manus men också regisserar ett eget avsnitt i den andra säsongen. Kanske kan hon förvänta sig ytterligare en Kristall på nästa års gala...
 
MovieZine har fått chansen att snacka med Amy om den nya säsongen och vad vi kan förvänta oss. 

- Säsong två tar vid ett år efter där första säsongen slutade och då togs det ju ganska stora beslut av vissa av våra karaktärer. I den här säsongen får vi följa Sigge i efterskalvet av att ha valt att bryta kontakten med sin pappa och vad som händer då. Hon trodde nog att hennes liv skulle bli fantastiskt, men det visar sig bli mer komplicerat än så.
 
Även Alexander Abdallah och Julia Lyskova återvänder i sina roller i säsong 2.
 
Amy började skriva manuset för serien redan 2015 och hon förklarar varför historien om Sigge känns så spännande att få berätta.

- Jag tycker att den åldern karaktärerna befinner sig i är en sjukt spännande tid där mycket händer och det är så stora känslor - nästan som en andra tonårstid! Och jag kände när jag började skriva att det inte riktigt har porträtterats på det sättet som jag vill se det, så det var där det började. I den åldern ska man ju både få massa ansvar och bli vuxen, samtidigt som man har jättemycket med sig från barndomen som man kanske börjar reflektera över för allra första gången. 
 
Se hela intervjun nedan!
 
 
Säsong två av "Thunder in my Heart" har premiär på Viaplay idag.
| 23 april 2023 09:00 |