Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

5 november 2014 | 19:00

"Amelie"-regissören gör TV av "Fantomen på Operan"

Det är den andra "Fantomen"-serien som är på gång för amerikansk TV.
För ett par veckor sedan gick nämligen TV-kanalen ABC ut med att "Desperate Housewives"-skaparen Marc Cherry ska göra en modern "Fantomen på Operan"-serie med musikinslag, dock utan att vara en ren musikal.

Versionen som den franske regissören Jean-Pierre Jeunet ("Amelie från Montmarte) ska sätta sin prägel på kommer ligga närmare originalhistorien i tid och spelplats. Boken som skrevs av Gaton Leroux 1910 och som inspirerade till Andrew Lloyd Webbers klassiska musikal 1986, utspelade sig i Paris på 1800-talet. Jeunets "Fantom" kommer också vara förlagd till Paris, men tar sin början 1919 istället. 

Deadline skriver att den här dramatiseringen av "Fantomen på Operan" ska innehålla "dödsdömda kärleksaffärer, sex, mord och mysterier" och kretsa kring en brittisk stridspilot, vars ena kroppshalva är täckt av brännskador, ett minne från första världskriget. Han hamnar i centrum för en rad mord samtidigt som det pågår en fredskonferens i Paris. Morden kan hota världsfreden.  Paris hetaste nattklubb, som råkar ligga i ett operahus, får stå modell för "Operan" i titeln. 

Det blir Jean-Pierre Jeunets första regiuppdrag för TV. 

Vad tror ni om detta? "Amelie" goes "Fantomen på Operan"?
| 5 november 2014 19:00 |