Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 november 2021 | 09:30

Amazon Studios vill göra tv-serie av "Mass Effect"-spelen

Amazon Studios menar att de närmar sig ett avtal för att få göra en påkostad tv-serie baserad på "Mass Effect"-spelen.
Tidigare i år släpptes samlingen "Mass Effect: Legendary Edition", som erbjuder snyggare versioner av de älskade tre första spelen i den inlevelsefulla science fiction-spelserien. 
 
Att de nyligen släppts på nytt har troligtvis gjort att både nya och gamla fans har fått upp ögonen för spelen igen, men även produktionsbolag som tror att franchisen skulle kunna nå nya höjder i andra format. 
 
I en artikel på sajten Deadline om hur nöjda Amazon Studios är med tittarsiffrorna på deras påkostade tv-serie "Wheel of Time" på Amazon Prime, berättar de att de är väldigt sugna på att gräva i sina fickor för att göra en tv-serie baserad på Bioware-spelen "Mass Effect"
 
 
Inget är skrivet i sten än så länge, men rapporter menar att streamingtjänsten "närmar sig ett avtal för att utveckla serien". Jennifer Salke, som är chef på Amazon Studios, är i alla fall peppad. 
 
- Ni kommer få se oss fortsätta investera i alla delar av fantasy- och science fiction-genrerna. Vi har ett team som fokuserar på genrerna som arbetar outtröttligt med våra kreativa partners med detta och du kan se fram emot mer, säger hon. 
 
Streamingtjänsten lanserar snart den sjätte och sista säsongen av "The Expanse", så det låter inte helt orimligt att de skulle vilja satsa på "Mass Effect" som sin nästa stora science fiction-serie. Utöver "Wheel of Time" har Amazon Prime tidernas dyraste tv-serie på gång, "The Lord of the Rings"
 
Vem skulle du vilja se spela Commander Shepard i en "Mass Effect"-serie? 
 
| 24 november 2021 09:30 |