Serie

Skribent

Josefine Krischausky

15 september 2022 | 21:30

Amazon ger grönt ljus för serien "Blade Runner 2099"

Ridley Scott finns med som exekutiv producent för den kommande serien, som blir en uppföljare till Denis Villeneuves film "Blade Runner 2049".
Vi har tidigare skrivit om tv-serien "Blade Runner 2099", en kommande uppföljare till "Blade Runner 2049". Hittills har det dock återstått för produktionen att faktiskt få grönt ljus, men nu har Amazon officiellt lagt en beställning på serien, rapporterar Deadline
 
Det meddelas också att Ridley Scott, regissören bakom den första "Blade Runner"-filmen från 1982, finns med som exekutiv producent. Som showrunner och manusförfattare för serien ser vi Silka Luisa, främst känd för att ha skapat thrillerserien "Shining Girls", som hade premiär på Apple TV+ i våras.
 
Än så länge finns det inga kända detaljer om handlingen i "Blade Runner 2099". Baserat på titeln kan vi dock utgå från att den kommer att utspela sig ett halvt sekel efter händelserna i Denis Villeneuves film från 2017, där vi såg Ryan Gosling i huvudrollen. Vi vet ännu inte vilka ansikten som kommer att dyka upp i serien, men vi kan räkna med att få se en ny blade runner i centrum.
 
"Blade Runner 2099" kommer i framtiden kunna streamas på Prime Video, men i nuläget är inget premiärdatum spikat. 
| 15 september 2022 21:30 |