Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

14 juni 2017 | 23:15

Amazon börjar gå om Netflix sedan lanseringen i Europa förra våren

På bara ett år har Amazon Prime Video knappat in rejält på Netflix i popularitet och leder redan i vissa Europeiska länder. Vilken föredrar du?
Tänk på en streamingservice. Börjar den kanske på "N"? Netflix har länge varit en av de klart dominerande streamingtjänsterna, men sedan Amazon Prime Video lanserades i 200 nya länder förra våren, inklusive i Sverige, börjar den allvarligt att utmana Netflix som Europas mest populära tjänst.
 
I början av förra året, innan Amazon lanserades i Europa, hade Netflix så mycket som 235% fler användare. Vid samma tidpunkt i år leder Netflix bara med 45%.
 
Detta beror inte bara på att fler människor har skaffat Amazon i tillägg till Netflix. Medan Netflix användare har blvit 32% färre, har Amazon fått 57% fler tittare - trots att de har ett mycket mindre bibliotek av filmer och serier.
 
I vissa länder har Amazon redan gått om Netflix i popularitet. Efter bara några månader var Amazon 3% mer använd i Tyskland än Netflix och i Slovenien är skillnaden så mycket som 21%.
 
Hur kommer det bli i Sverige? Håller vi lojalt fast vid gamla goda Netflix och ogillar förändring, eller har Amazon något som andra streamingjättar saknar? 
 
Har du provat eller är nyfiken på Amazon Prime Videos? Dela gärna med dig av dina erfarenheter och jämförelser av tjänsterna i kommentarsfältet.
| 14 juni 2017 23:15 |