Film

Skribent

MovieZine

2 juni 2021 | 15:00

Amanda Plummer lånar ut sin röst till svenska kortfilmen "Florian"

Bröderna Gustav och David Bengtsson har lockat Hollywoodstjärnor till postapokalyptiska "Florian".
Animerade kortfilmen "Florian" beskrivs som ett psykedeliskt drama om en postapokalyptisk framtid där vi följer den tolvåriga Florian och hans trogna kamrat roboten Vinnie och deras kamp för överlevnad. Huvudkaraktärerna görs av Amanda Plummer och Thomas Turgoose, känd från bland annat "This is England". Filmen är bröderna Gustav och David Bengtssons animationsdebut.
 
Large 2325c7157faeab435a52fd5c96e3f6d1 florian5
 
Gustav och David Bengtsson, födda 1995 respektive 1998, började spela in filmer i barndomshemmet i Varberg. Ursprungligen influerades de av filmer som "Jackass" och närheten till föräldrarnas videokamera.

Med åren växte intresset för att skapa dramafilmer som utmanar konventioner, såväl filosofiskt som sociologiskt. Som filmskapare söker de hela tiden efter utmaningar. Med tanke på den rådande pandemin så tycktes en animerad kortfilm också ligga rätt i tiden eftersom mycket av arbetet kan göras virtuellt och online.
 
 
Inspiration till historien har bröderna hittat i blandat science fiction-författaren Samuel R Delanys romaner, tv-spelsklassikern "Ratchet & Clank" och det brittiska musikprojektet Gorillaz.

Castingen har varit omfattande och pågått under en längre tid. Flera internationella skådespelare har varit aktuella, men med bara sex roller så har bröderna tvingats vara selektiva. Skådespelare som Ian Hart från "Harry Potter", Kierston Wareing ("Fish Tank"), Robert Emms ("Kick-Ass", "Jurassic World") och Nicholas Tennant ("Watership Down") gör övriga roller.
 
 
Rollen som en av huvudkaraktärerna, roboten Vinnie, landade till sist hos Amanda Plummer.

- Hon kändes given för rollen. Amanda har en lång och gedigen karriär med många notabla insatser i filmer som "Fisher King", "Pulp Fiction", "Hunger Games" och Larry Clarks kontroversiella "Ken Park". Hon är en av sin generations främsta skådespelare, självklart var vi angelägna att få jobba med henne, berättar bröderna.
 
Large 2325c7157faeab435a52fd5c96e3f6d1 bil
 
Deras bolag Bengtsson Brothers Production har flera filmer i bagaget, som exempelvis "Torasidis Last Masterpiece" med Jean-Marc Barr. Härnäst är det en internationell långfilm som ligger i pipen och planen är att spela in den i Berlin nästa år.

"Florian" kommer ha premiär under hösten 2021.
| 2 juni 2021 15:00 |