Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

7 oktober 2014 | 18:20

Allt du behöver veta om "The Flash" inför premiären

Världens snabbaste man gör entré i de amerikanska TV-rutorna i kväll.

VAD HANDLAR DET OM?


"The Flash" är en spinoff till "Arrow". Barry Allen har redan introducerats i andra säsongen av "Arrow". 

Efter att ha kommit till Oliver Queens undsättning i "Arrow" förändras Barry Allens liv för alltid. Han träffas av blixten under ett åskväder orsakat av en felfungerande partikelaccelerator. Allen hamnar i koma och när han vaknar upp från den har han övermänsklig snabbhet och supersnabba reflexer. 


Det finns också en bakgrundshistoria. När Allen var liten såg han sin mamma dödas av en mystisk virvelstorm. Men eftersom inget kunde bevisas fick hans pappa Henry ta skulden för mammans död, och har suttit i fängelse sedan dess. Henry spelas för övrigt av John Wesley Shipp, från den första "Flash"-tv-serien.

VILKA STÅR BAKOM SERIEN?


Både "The Flash" och "Arrow" ligger på samma kanal, The CW, i USA och kommer från samma team, ledda av Greg Berlanti (som också kommer göra den nya "Supergirl"-serien). Bägge är också DC Comics-serier från början. Så även om "The Flash" är lättare i tonen och innehåller mer humor (såväl som superkrafter) än "Arrow" delar de två samma universum, vilket underlättar om (när) fler crossover-avsnitt ska göras. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Producenten och DC Comics-representanten Geoff Johns har också sagt att den här versionen av "The Flash" kommer vara den mest trogna serieförlagan någonsin.

VILKA ÄR MED I SERIEN?


Först och främst Grant Gustin som Barry Allen, alias "The Flash".

Runt honom hittar vi Candice Patton som Iris West, Danielle Panabaker som Caitlin Snow, Carlos Valdes som Cisco Ramon och Tom Cavanagh som Dr. Harrison Wells. 

Rick Cosnett ses som polismannen Eddie Thawne.

Jesse L. Martin spelar mordutredaren West, som varit med och fostrat Allen efter att Allen blivit mer eller mindre föräldralös, med sin pappa oskyldigt dömd för mordet på mamman. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
John Wesley Shipp som Barry Allens pappa Henry. 

Nyligen blev det också klart att Amanda Payes, också hon från originalserien, kommer reprisera sin roll som Dr. Tina Mcgee.

När det kommer till gäststjärnor är de legio. Bland andra Robbie Amell (kusin till "Arrows" Stephen Amell) som Firestorm, Clancy Brown som General Eiling, Wentworth Miller som Captain Cold, Dominic Purcell som Heat Wave, Robert Kneppers som Clock King och Kelly Frye som Plastique. Tre gamla "Prison Break"-skådisar alltså, i samma nya serie... 

Ovanstående information kommer från IGN, som även fick se första avsnittet i somras. Här är deras åsikter om piloten:

 
"The Flash" startar i Kanal 11 den 8 januari.

Du då? Ser du fram emot att sätta tänderna i "The Flash"? 
| 7 oktober 2014 18:20 |