Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 december 2023 | 22:00

Nu på SVT Play: Ny sexig thriller-serie om snygga swingers och hemligheter

"Outlander"-stjärnan Sam Heughan hamnar i hetluften både när skurkar skjuter på honom och när den nya grannfrun trånande ställer in siktet på hans muskler.
Jag inledde min recension av "Alla våra hemligheter" här på MovieZine med att förklara hur miniserien använder sina klyschor på bästa möjliga sätt, "vilket gör att det som mycket väl hade kunnat resultera i en "guilty pleasure"-titel, nu bara blir ren och skär pleasure". För min del så lyckas man helt enkelt balansera på rätt sida av gränsen till att låta klyschorna och stereotyperna ta allt för stor plats. 
 
Det här är en tv-serie om ett på ytan lyckligt äktenskap mellan en muskulös motorcykelpolis (Sam Heughan) och en snygg yoga-instruktör (Jessica De Gouw), som lever i ett öppet swinger-förhållande. Hon är i alla fall snygg enligt äckelgubben (Hugh Dennis) en bit ned på gatan, som förföljer henne med kikare och skriver ut alla bilder hon lägger ut på sig själv i sociala medier.
 
Sam Heughan och Jessica De Gouw som Danny och Becka i "Alla våra hemligheter". 
 
Vi tittare släpps däremot in i handlingen den dag ett nytt par flyttar in i huset bredvid våra snygga swingers. Evie (Eleanor Tomlinson) och Pete (Alfred Enoch) har varit tillsammans sedan universitetstiden och har aldrig haft några andra förhållanden i sina vuxna liv. Efter att gjort allt för att lyckas bli gravida genom olika IVF-behandlingar, så rasar deras värld samman när ännu ett barn förloras. Men här väcks samtidigt ett intresse för deras nya grannar, som funnits där som stöd och fått tankarna att vandra till något annat. 
 
Faktumet att alla våra huvudkaraktärer dessutom bär på en och annan hemlighet, där vi exempelvis får se hur Heughans karaktär känner sig tvingad att dra in extra pengar på minst sagt tvivelaktiga metoder (särskilt med tanke på att han är en polis), kryddar vår övergripande berättelse. Vi fattar alla att det är den sexiga stämningen mellan grannparen som är det som kommer driva handlingen framåt, men för en gång skull så finns det lite mer substans (än bara snygga skådespelare) att hänga upp sitt fokus på under säsongens gång. 
 
Och precis som Evie genast ställer in siktet på Heughans karaktär, så kan jag inte riktigt slita blicken från den här tv-serien. Den kommer knappast vinna några finare priser på prisgalorna här framöver - men du behöver åtminstone inte skämmas över att falla för just den här sexiga dramathrillern. Den är faktiskt bra på riktigt!
 
 
Hela den första säsongen av "Alla våra hemligheter" finns nu tillgänglig hos SVT Play. Den första säsongen består av totalt sex (passande nog) avsnitt.
 

Läs också: 17 nya filmer på SVT Play i helgen - den här är en fullpoängare!

 
Har du hunnit ge "Alla våra hemligheter" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 6 december 2023 22:00 |