Film

Skribent

MovieZine

27 maj 2021 | 17:30

Alla nya filmer och serier på C More i sommar

"Babyteeth", "Gladiator" och "The Last Black Man in San Francisco" hittas bland sommarens filmhöjdpunkter på C More.
C More sparkar igång sommaren med årets största idrottshändelse, UEFA Fotbolls-EM 2021. Men mellan matcherna finns det mycket mer att se. Bland höjdpunkterna finns nya säsonger av "The Girlfriend Experience" och "Million Little Things", nya mordmysteriet "The Beast Must Die" samt film för alla åldrar.
 

Nya serier på C More i sommar

 
Cold Hawaii – premiär 1 juni
Bjørn och Karla har dragit sig undan till en lugn by på Jylland för att fokusera på att skaffa barn, men sexlivet går sådär och Bjørn har börjat tvivla på sig själv. Dansk dramakomedi om relationer, ärlighet och vänskap.

Sex – premiär 1 juni
Den 22-åriga studenten Cathrine extraknäcker som sexrådgivare och bor ihop med sin pojkvän Simon. De har alltid sett sig som ett perfekt par, men problem hägrar eftersom Simon nu har tappat sexlusten. Situationen gör Cathrine osäker och när attraktion uppstår med kollegan Selma känner hon sig splittrad mellan sin långvariga, trygga samborelation och sin nya, spännande förälskelse.

Puls – premiär 1 juni
Vänskapen mellan sju sammansvetsade tonåringar i Danmark sätts på prov när välbevarade hemligheter börjar läcka ut i gruppen. "Puls" är en dansk dramaserie om lojalitet, ung kärlek och svek.

Antingen eller - premiär 1 juni
Dansk serie om Maja, 23, och William, 25, som hinner tillbringa en magisk kväll ihop innan de inser att de hejar på två vitt skilda partier och att båda är djupt engagerade i den pågående valkampanjen. Kommer deras kärlek att överleva?

- premiär 1 juni
Romantisk dramaserie i raggarmiljö. Den 18-årige småstadsbon Glenn-Tore, även kallad GT, reparerar bilar på dagarna och festar på kvällarna. Traktens kvinnor flockas kring honom och GT själv vill gärna framstå som cool och hård, men det är inte alltid helt lätt. Kritikerrosade "Bø" har gjort stor succé i hemlandet Norge.
 
 
The Beast Must Die - premiär 10 juni
En modern tolkning av ett klassiskt mordmysterium skrivet för mer än 80 år sedan av Cecil Day Lewis, sedermera pappa till Daniel Day-Lewis. Serien berättar historien om en Frances, en sörjande kvinna som nästlar sig in i livet hos en man som hon tror dödade hennes son. Med Jared Harris ("Chernobyl") i en av huvudrollerna. Regisserad av den finländska regissören Dome Karukoski.

The Girlfriend Experience, säsong 3 – premiär 15 juni
Den tredje säsongen kretsar kring Iris som lämnar familj och studier bakom sig för att pröva lyckan i London. I sitt nya liv kombinerar hon en forskartjänst på techföretaget NGM med välbetalda kvällsuppdrag som eskortflicka. 

Blindspotting - premiär 30 juni
När Miles, Ashleys sambo och far till hennes son plötsligt åker i fängelse måste Ashley navigera en kaotisk och ibland humoristisk existentiell kris när hon tvingas flytta in hos Miles mamma och syster. En fortsättning av den kritikerrosade långfilmen med samma namn. Filmen och serien är skapade av Daveed Diggs ("Hamilton") och Rafael Casal ("Bad Education"). 
 
Limboland – premiär 1 juli
Dramaserie om tre danska tjejer i 20-årsåldern som utvecklar en stark vänskap samtidigt som de kämpar för att hitta sig själva. Allt börjar med att den nydumpade Freja flyttar in hos sin gamla rival Katrine, samtidigt som perfektionisten Nadja tar del av sitt livs första dåliga tentaresultat. 
 
 
A Million Little Things, säsong 3 - premiär 5 juli
Säsong tre tar vid i efterdyningarna av Eddies olycka. Har han överlevt? Och vad var det egentligen som hände den där kvällen? Samtidigt vänds gruppens liv upp och ner när covid-19 dyker upp även i deras fiktiva universum.

Intelligence, säsong 2 - premiär 9 juli
En NSA-agent slår ihop påsarna med en datoranalytiker för att skapa en ny cyberbrottsavdelning inom Storbritanniens avlyssningscentral GCHQ. David Schwimmer och Nick Mohammed är tillbaka som det omaka paret i spionvärlden.

Nova Vita - premiär 14 juli
En rik entreprenör måste ta sig an sin korrumperade delägare och en mystisk organisation för att kunna återta sitt normala liv.

Reprisal, säsong 1 – premiär 20 juli
Långt efter att hon lämnats för döden av sin bror och hans gäng, Banished Brawlers, återvänder Katherine Harlow till sin tidigare värld som den charmiga Doris Quinn. Efter några år under radarn har hon tröttnat på sin lugna tillvaro och insett att det är dags att söka hämnd. 
 
 

Filmer och dokumentärer på C More i sommar

 
Rädda Willy 1-3 – premiär 1 juni
Jesse, en hemlös pojke smiter in på ett akvarium och blir vän med en späckhuggare. Han får job som tränare av späckhuggaren Willy, men de giriga ägarna av akvariet hotar att avliva Willy gör Jesse allt för att rädda sin vän.

La Verite – premiär 2 juni
I dokumentärserien ”An American Family” fick 1970-talets amerikanska tv-tittare följa en vanlig familjs vardag i Kalifornien. Programmet blev en sensation och gjorde medlemmarna i familjen Louds till stjärnor, samtidigt som det gav upphov till en ny genre: dokusåpan. Här berättas den sanna historien om hur det gick till när denna banbrytande dokumentär skapades. I rollerna ses bland andra Diane Lane, Tim Robbins och James Gandolfini.

Radioactive - premiär 4 juni
Drama som berättar historien om Marie Curie (1867-1934) vars forskning och vetenskapliga gärning skulle ge henne två Nobelpris, inom både kemi och fysik. I titelrollen syns Rosamund Pike ("Gone Girl") och för regin står Marjane Satrapi ("Persepolis").

Vores Mand i Amerika - premiär 4 juni
Den 9 april 1940 invaderas Danmark av tyska styrkor. Den danska regeringen väljer att samarbeta med nazisterna. Men i Washington vägrar den danska ambassadören Henrik Kauffmann (Ulrich Thomsen) att lyda och utropar sig själv till representant för det fria Danmark. 

John Lewis: Good Trouble - premiär 9 juni
I över 60 år kämpade John Lewis för jämlikhet och för de svaga och utsatta. Först i 50-talets medborgarrättsrörelse – som en av organisatörerna av protestmarschen mellan Selma och Montgomery – och på senare år som ledamot i USA:s representanthus till sin död 2020. Här berättas hans historia, genom politiska giganter som Hilary Clinton, Elijah Cummings, Beto O’Rourke och så klart John Lewis själv.

Förfärliga snömannen (Abominable) - premiär 11 juni
Animerat familjeäventyr om tonåriga Yi som en kväll hittar en livs levande yeti på sitt hustak i storstaden Shanghai. Hon döper sin nye vän till Everest och tillsammans med vännerna Jin och Peng börjar nu ett spännande äventyr för att återförena den magiska varelsen med sin familj.

The Goldfinch - premiär 16 juni
Theo var bara 13 år gammal när hans mamma dödades i ett bombattentat mot Metropolitan Museum of Art. Tragedin förändrar allt och tar med honom på en otrolig livsresa. Ansel Elgort och Nicole Kidman syns i dramat som bygger på boken "Steglitsan" av Donna Tartt.

Some Kind of Heaven – premiär 16 juni
De amerikanska pensionärerna har funnit ungdomens källa i The Villages – en resort i Florida där välbeställda checkar in för ett paradisiskt liv på ålderns höst. En dokumentär om såväl ensamhet och åldrande som livslust och kärlek.

69: The Saga of Danny Hernandez – premiär 23 juni
Danny Hernandez. Tekashi69. 6ix9ine. Få rapstjärnor har varit lika polariserande som Hernandez. "69" är lika mycket en undersökande dokumentär om en karriär med topplistelåtar, som en verklig gangsterfilm. Här får vi följa Daniel Hernandez från rappare, till influencer, och dömd förbrytare.

Morden i Helsingör – premiär 24 juni
Möt den framstående polisen Dan Sommerdahl som löser mord i den vackra kuststaden Helsingör tillsammans med sin ständige vapendragare Flemming. Dansk dramaserie baserad på Anna Grues bästsäljande böcker.

Last Black Man in San Francisco – premiär 1 juli
Jimmie och hans bäste vän Mont är två unga män som hänger runt i San Francisco och försöker hitta sin plats i tillvaron. Men det är en stad i snabb förändring och känslan är att den har lämnat sin gamla befolkning bakom sig. Kritikerrosat drama av Joe Talbot som vann pris för bästa regi vid Sundancefestivalen.

The Secret Garden – premiär 2 juli
Då 10-åriga Mary Lennox rika brittiska föräldrar plötsligt dör skickas Mary från Indien till England för att bo med sin morbror på hans herrgård. Här börjar Mary förstå många av familjens hemligheter, framförallt efter att hon träffat sin sjuka kusin Colin. Tillsammans upptäcker de en hemlig, osannolik trädgård gömd på ägorna.

Harriet - premiär 6 juli
Den extraordinära berättelsen om Harriet Tubmans flykt från slaveri och förvandling till en av Amerikas största hjältar vars mod, snille och envishet befriade hundratals slavar och skapade historia. Cynthia Erivo spelar Harriet Tubman, en prestation som gav henne en Oscarsnominering. 

It Chapter Two (Det: Kapitel 2) - premiär 9 juli
27 år har gått sedan The Losers Club besegrade Pennywise och klubbens medlemmar har nu gått skilda vägar. Men när människor återigen börjar försvinna i Derry, Maine, ber Mike de andra att komma tillbaka till staden. Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa spelar de nu vuxna medlemmarna av Loser’s Club och Bill Skarsgård är tillbaka som Pennywise.

Knatten och Sjöormen (Knerten og Sjöormen) – premiär 9 juli
Norsk barnfilm. Någon har sett en sjöorm i fjorden, och Blegen behöver hjälp för att hitta den. När Lillebror vill på sjöormsjakt vill inte Knatten följa med, för Knatten vill ha Lillebror för sig själv.

Rocketman – premiär 14 juli
Berättelsen om legendaren Elton Johns liv, från de tidiga åren som underbarn vid Royal Academy of Music genom hans långa och betydande musikaliska samarbete med Bernie Taupin.

Gladiator – premiär 15 juli
Klassisk blockbuster med Russel Crowe. När kejsaren Marcus Aurelius börjar bli gammal börjar hans son Commodus att oroa sig för att bli utkonkurrerad av de som åtnjuter faderns gunst. Den store generalen Aelius Maximus blir därför dömd till döden, men undkommer sina bödlar. 

Babyteeth – premiär 15 juli
Rosat drama om 16-åriga Milla som precis fått en cancerdiagnos. En dag på väg från skolan träffar hon småkriminelle 23-åringen Moses och blir snart upp över öronen förälskad. Regissören Shannon Murphys debut tog storslam på Australiens filmgala med nio priser, däribland för bästa film.

Don’t Let Go - premiär 23 juli
Efter att en mans familj dödas i ett misstänkt mord emottar han ett telefonsamtal från en av de avlidna. Är det ett spöke som söker kontakt eller håller han på att tappa förståndet?

Madklubben - premiär 23 juli
Marie, Vanja och Berling, tre medelålders kvinnor, har känt varandra sedan skoltiden. Efter en turbulent tid hemma i Danmark bestämmer de sig för att åka på en matlagningskurs i södra Italien. 
| 27 maj 2021 17:30 |