Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 juli 2015 | 09:00

Alla höjdpunkter från Warcraft-panelen

Saftiga detaljer från kommande storfilmen avslöjade.
Om jag skulle välja en film som jag är mer sugen på än alla andra filmer just nu, inklusive "Star Wars: The Force Awakens", så skulle jag säga Duncan Jones "Warcraft". Så mycket ser jag fram emot det här. Efter att ha levt med spelet från och till sedan år 2005 är jag så otroligt taggad på att se hur Azeroth kommer att se ut på en stor bioduk.

Inatt hade Legendary Pictures skramlat ihop både regissören Duncan Jones ("Moon") och en stor del av skådespelarensemblen på en scen för en frågestund, samt en liten uppvisning av färdigt material. 

Jones sade:

- Vi vill göra en film som alla kan intressera sig för, även bortom själva "Warcraft".

Han jämförde sin situation med den Peter Jackson fick erfara vid skapandet av "Sagan om Ringen"-filmerna; att göra en film både för de mest inbitna fansen, men också för de som inte har en aning om vad Warcraft är.

Rob Kazinsky, som spelar orchen Orgrim, visade sig vara ett hardcore-fan av datorspelet med uppemot 600 dygns effektiv speltid. Han blev därmed också självutnämnd mytologi-expert på inspelningen, och han sa att han förlorat en flickvän och hela sin självkänsla på grund av hans stora beroende men "att göra den här filmen gör att allt det är okej". 

Han fortsatte:

- Jag är en spelare, och jag vet vad jag väntar mig, och jag vet vad ni väntar er av den här filmen. Och jag lovar er, Duncan har gjort filmen ni har velat se.

Daniel Wu, som spelar Gul'dan, sa att anledningen till att han är med i filmen är för att hans fru är ett stort fan av "World of Warcraft".

- Jag skulle egentligen ta ett år ledigt därför att jag och min fru precis fått barn och vi hade bestämt att vi skulle spendera ett år med vår nyfödda, men när jag sa att jag hade blivit erbjuden "Warcraft" sa hon bara: "Du måste göra det!"

En stor anledning till min egen pepp inför filmen beror på en viss Ben Fosters medverkan. Jag älskar hans intensitet och hans alltid lika scenstjälande kvaliteter som han visat upp i allt från "Alpha Dog" till "3:10 to Yuma". I "Warcraft" spelar han Medivh, en magiker med anknytning till Dalaran och senare Karazhan. Konferencieren hade tydligen fått se material från filmen där Fosters karaktär figurerade och han hade varit "extremt imponerad" av skådespelarens prestation. Vilket låter extremt lovande för min del. Ben Foster sa sedan så här om att arbeta med Duncan Jones:

- Det här är en man med en väldigt specifik vision, och han har tagit den visionen till ett älskat spel, och sedan lyft spelet till en film.

För de lyckliga som var på plats visades ett klipp på cirka 6-8 minuter upp från filmen, och klippet inleddes med bilder på "The Horde". Effekterna ska enligt Collider ha varit "next level", och till och med slå de nya "Planet of the Apes"-filmernas hyllade effekter ordentligt på fingrarna. Orcherna renderas tydligen oerhört kärleksfullt med ett enormt fokus på detaljer, vilket vi ju även sett på de bilder som släppts hittills.

Storyn då? Jo, filmen kommer att berätta historien om hur orcherna flyr sin hemvärld Draenor via en portal som Gul'dan öppnar, för att istället hamna i Azeroth, där människorna bor. Detta är bakgrunden till det första kriget mellan raserna (som behandlades i det allra första spelet; "Orcs & Humans"). Jones vill visa konflikten från både orchernas och människornas sida, och visa att det finns både onda och goda karaktärer inom båda lägren.

Nu väntar ett års finputsning innan filmen ska vara klar. En del frågor har blivit besvarade, men en återstår för min del; är det här filmen som jag förlorar min "tälta utanför biografen"-oskuld till? "Warcraft" får svensk premiär den 10:e juni år 2016, och tiden kan inte gå fort nog. For the Horde!
| 12 juli 2015 09:00 |