Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 september 2019 | 22:00

Alla är inte menade att gilla den kommande "Breaking Bad"-filmen

"El Camino: A Breaking Bad Movie" kommer inte försöka förklara sig för någon som inte är i fas med originalserien.
Vince Gilligan, skaparen bakom "Breaking Bad", "Better Call Saul" samt regissören och manusförfattaren bakom "El Camino: A Breaking Bad Movie", har i en lång intervju med THR berättat om hur de i hemlighet spelade in den kommande filmen - som har premiär om mindre än en månad på Netflix.
 
Filmen spelades in i hemlighet under 18 månaders tid, där delar av casten flögs in med privatjet för att kunna smita in och ut ur Albuquerque, New Mexico, utan att någon skulle märka något. Budgeten för den drygt två timmar långa filmen avslöjas inte men är "avsevärt högre" än för de enskilda avsnitten ur originalserien (som högst låg de på drygt 6 miljoner dollar/avsnitt).
 
Large 692639a0e134a1a3c713bec1c4c8e989 el camino  a breaking bad movie bts embed
 
Gilligan berättade också att trots att originalseriens slut landade väl med både kritiker och vanliga tittare, och han själv länge antog att Jesse Pinkman (Aaron Paul) körde iväg mot ett förhållandevis lyckligt slut, så insåg han att det fortfarande fanns mer att berätta. Fansen som oroar sig för att det snudd på perfekta slutet kan komma att förstöras av en långfilm, som lätt kan försöka dra in nya tittare och därför slå av på tempot för att förklara "Breaking Bad"-världen för en potentiell ny publik - kan lyckligtvis pusta ut.
 
- Om du, efter 12 år, inte har sett "Breaking Bad", kommer du troligtvis inte börja nu. Om du gör det, hoppas jag att den här filmen fortfarande kan vara engagerande på någon nivå, men det finns för mig inga tvivel om att du inte kommer att få ut lika mycket nöje av den. Vi saktade inte ned filmen för att förklara något för en icke-"Breaking Bad"-publik. Jag tänkte precis i början när jag skrev manuset att "kanske finns det ett sätt för mig att både ha kakan kvar och äta den också, finns det kanske ett sätt att förklara den för nya tittare?". Om det fanns ett sätt att göra det på, så undgick det mig.
 
 
I samband med Emmygalan nu till helgen kommer en första längre trailer inför "El Camino: A Breaking Bad Movie" att släppas. Premiären är satt till den 11 oktober.
 

Läs också: Spännande nya detaljer om "Breaking Bad"-filmen

 
Kommer du att ge "El Camino: A Breaking Bad Movie" en chans i oktober? Kommentera gärna nedan!
| 18 september 2019 22:00 |