Film

Skribent

Oskar Möller

24 september 2021 | 09:00

Billy Eichners nya romkom är hundraprocentigt gay

Amerikanska komikern Billy Eichner håller på att spela in en historisk romkom där samtliga av skådespelarna är queer eller transpersoner.
Den populäre komikern har parat ihop sig med den alternativa romkomens daddy Judd Apatow redan 2019 men pandemin lade alla planer att färdigställa en film på is. Deras kommande film "Bros" är banbrytande genom att den kommer att ha en rollista som helt och hållet består av skådespelare som är homo, bi och trans - även de som spelar straighta rollfigurer, skriver Hollywood Reporter.
 
Eichner började sin karriär som komiker i ett antal inslag i olika tv-program men hans popularitet har bara växt med tiden i hemlandet. På nätet känäcker han gamet med kulsprutekvicka inslag på sin Twitter.
 
Hans växande popularitet bland internetgenerationen är förmodligen orsaken till att han nu får möjligheten att göra något historiskt - att bli den första öppna bögen som både skriver manus för och spelar huvudrollen i en stor studiofilm. I Sverige kan säkert många av känna igen Billy för hans roller i skräckserien "American Horror Story"
 
"Jag kan inte vara stoltare över filmens hbtq-rollista. Efter att i årtionden ha sett hur straighta skådisar drar fördelar av att spela gaykaraktärer är det en långvarig dröm som går i uppfyllelse nu. Även om BROS är en första film på många sätt hoppas jag att den bara är den första av många möjligheter för öppna hbtq-skådisar att skina och visa världen vad vi är kapabla till" skriver han i ett pressmeddelande för filmen.
 
Large f8817fe90de4449623d4166005d1b551 bros
 
Det är knappt om information om filmen men den har beskrivit som en smart, hjärtevärmande komedi om två gaykillar som "kanske, troligtvis snubblar sig fram till kärleken - om de hinner".
 
Förutom Eichner kommer även Luke MacFarlane ("Brothers and Sisters") som spelar Eichners kärleksintresse, Guillermo Diaz ("Scandal", "Weeds") och Symone (känd från "RuPauls Drag Race") att medverka i rollistan.
| 24 september 2021 09:00 |