Film

Skribent

Carlos De La Vega

20 juni 2023 | 10:42

Spelet "Aliens Dark Descent" ute nu - kommer någon höra dig skrika i mörkret?

Idag är en spännande dag för alla fans av Alien-franchisen och entusiaster av realtidsstrategispel. "Aliens Dark Descent" har äntligen släppts idag och betygen har överlag varit positiva.
"I rymden kan ingen höra dig skrika"
 
"Alien"-franchisen har verkligen haft sina höjdpunkter och bottennapp när det kommer till spel, från höjdaren "Alien Isolation" till det oerhört buggiga "Aliens Colonial Marines".

Med ett betyg på 72 av 100Metacritic är det tydligt att teamet hos Tindalos Interactive gjort ett riktigt bra arbete med att förvalta "Alien"-licensen.

Spelsajten Gamespew.com ger betyget 8/10 och skriver bland annat i sin recension "Vi är väldigt imponerade av Aliens Dark Descent. Det är uppenbart att utvecklarna är fans av Alien-filmerna, och det märks hur mycket kärlek de har lagt ner i denna titel. Förutom det engagerande gameplayet hade berättelsen oss fast direkt från början. Den enda besvikelsen för vissa kan vara avsaknaden av ett multiplayer-läge, men spelet är prissatt därefter. Om du är en Alien-fan så får du helt enkelt inte missa det här - även om du vanligtvis inte gillar realtidsstrategispel."
 
 
I spelet har vi möjlighet att anpassa sin trupp med olika klasser och specialiseringar, och genom att levla upp soldaterna och forska fram ny teknik kan man ytterligare förbättra sina chanser att överleva. Taktiskt ledarskap och att hantera resurserna klokt är avgörande för att överlista Xenomorpherna.

Spelet släpps idag den 20 juni för PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One och Xbox Series X/S

Vilket "Alien"-spel är din favorit? 
| 20 juni 2023 10:42 |