Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 oktober 2016 | 09:30

Alicia Vikander tror att hennes Lara Croft kommer överraska

"Lite i samma stil som The Dark Knight".
Hollywood-exporten Alicia Vikander är tillbaks på hemmaplan. Igår kväll mötte hon biopubliken på Bio Roy i Göteborg, där också nya dramat ”Fyren mellan haven” premiärvisades. 

Alicia passade på att släppa lite mer information om sin nästa roll, som Lara Croft i ”Tom Raider”. Inte det mest väntade valet för en nybliven Oscarsvinnare.

- Ja, jag tror att jag ville överraska, säger hon enligt Göteborgs-Posten.

- Jag spelade själv spelet ”Tomb Raider” i slutet av 1990-talet. Angelina Jolie är ju en ikon och min första tanke när jag erbjöds rollen var: Varför göra detta igen? Men det gjordes en ny variant av spelet 2013. Lite i samma stil som de nya ”Dark Knight”-filmerna så finns där en ambition att ta tillbaka originalhistorien.



Det låter som att norske Roar Uthaugs ("Vågen") vision följer i samma spår: det blir en yngre och mer jordnära äventyrare vi får möta.

- Lara Croft har inte lika korta shorts längre. Hon är en ung arbetande tjej i London och det är nog inte där de flesta tror att hon ska befinna sig, berättar Alicia.

Hon tränar för fullt inför rollen och har redan gått upp fyra kilo.

- Jag lyckades göra mitt livs första pull up till exempel, nu i veckan.

"Tomb Raider" kommer på bio våren 2018. Redan i december ser vi Alicia Vikander i Derek Cianfrances drama "Fyren mellan haven".
| 27 oktober 2016 09:30 |