Film

Skribent

Josefine Krischausky

11 mars 2022 | 11:00

Alicia Vikander spelar engelsk drottning i historisk thriller

Den svenska skådespelerskan ersätter Michelle Williams i filmen "Firebrand", i rollen som Henrik VIII:s sista hustru Katarina Parr.
Alicia Vikander kommer ta över rollen som den engelska drottningen Katarina Parr i den historiska thrillern "Firebrand", rapporterar Deadline. Hon ersätter därmed Michelle Williams, som har lämnat filmen av okända skäl. 
 
"Firebrand" kommer, helt ur drottningens perspektiv, att följa hennes äktenskap till kung Henrik VIII av England, spelad av Jude Law. Filmen kommer bland annat att fokusera på hennes försök att konvertera kungahuset från katoliker och protestanter, samt skildra "den psykologiska skräcken av att leva med ett monster – och den beaktansvärda viljan att inte bara överleva, utan att blomstra".
 
I registolen sitter den brasilianska regissören Karim Aïnouz, som gör sin första engelskspråkiga film. Manuset baseras på romanen "Queen's Gambit" (ej att förväxla med boken bakom Netflix-serien med samma namn), som djupskildrar Katarina Parrs försök att navigera livet som Henrik VII:s sjätte och sista hustru.
 
Vikander har det senaste året setts i filmer som "Blue Bayou", actionthrillern "Beckett" och fantasyäventyret "The Green Knight". Hon är närmast aktuell med huvudrollen i HBO-serien "Irma Vep", som förväntas få premiär till hösten.
| 11 mars 2022 11:00 |