Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

18 augusti 2017 | 22:10

Alfred Hitchcocks filmklassiker "Fåglarna" görs till tv-serie

"Harry Potter"-producentens bolag är inblandat och BBC satsar på att göra någonting annorlunda från Hitchcocks filmklassiker.
Alfred Hitchcocks filmklassiker "Fåglarna" är det få som skulle våga göra en nyinspelning på, men BBC ska göra en tv-serie av berättelsen. Men "The Birds" ska hålla sig närmare den bok med samma namn som Hitchcocks film är baserad på.
 
BBC har anlitat produktionsbolaget Heyday Television, som ägs av "Harry Potter"-producenten David Heyman. Även om det är väldigt tidigt i processen, skriver Digital Spy att den nya tv-serien kommer att använda inspelningsplatser som kan hämtas ur Daphne du Mauriers litterära verk.
 
Boken och filmen har inte mycket mer gemensamt än att fåglarna är riktiga skitstövlar. I Hitchcocks filmatisering följer vi överklass-kvinnan Melanie Daniels från San Francisco. Hon åker med sitt kärleksintresse till hans familj i en liten stad i Kalifornien och träffar hans överbeskyddande mamma. Plötsligt börjar stora flockar med fåglar att dyka upp och anfallar byn och det finns inget bra sätt att skydda sig från deras vassa näbbar och klor.
 
Boken, å andra sidan, utspelar sig i brittiska Cornwall  strax efter Andra Världskriget, där en bonde och hans samhälle plågas av fåglarna.
 
Även om upplägget kan låta lamt för någon som inte har sett "Fåglarna", är det en förbaskat bra film tack vare dess utförande. Vi får hoppas att BBC lyckas göra någonting värdigt av sin tv-version.
 
Vad tycker du: ska man hålla sig borta från att göra nya versioner av filmklassiker eller låter "The Birds" som ett intressant projekt?
| 18 augusti 2017 22:10 |