Film

Skribent

MovieZine

24 mars 2021 | 11:30

Alexander Skarsgård ”förvandlades till en best” för nya vikingafilmen

Robert Eggers ”The Northman” kommer att visa oss en ny, monstruös sida av skådespelaren.
Skådespelaren Alexander Skarsgård syns närmast i monsterfilmen ”Godzilla vs Kong” (svensk biopremiär 28 april). Kanske var det en bra förberedelse för hans nästa roll, där han enligt rykten spelar ”ett absolut monster”.

Skarsgård är med i ensemblen i ”The Northman”, som beskrivs som en episk vikingafilm från ”The Lighthouse”-regissören Robert Eggers. Den våldsamma hämndhistorien utspelas sig på Island i början av 900-talet, och enligt Ralph Ineson har vi något riktigt spännande att se fram emot - ”ett litet mästerverk”, säger skådisen.

- Filmen är enorm. Jag såg fyra minuter som de har klippt ihop från inspelningarna och jag blev chockad. Äktenskapet mellan Rob Eggers fantasi och vikingamyten… Jösses, säger Ineson till NME.
 
Alexander Skarsgård blev rippad för "Tarzan" (2016).
 
I intervjun fortsätter Ineson med att hylla den svenska stjärnans brutala förvandling i huvudrollen:

- Alexander Skarsgård ser ut som en best. Det finns en scen där han slåss med en snubbe, han sliter ut hans hals med bara tänderna, han skriker till gudarna och han är utan tröja. Man tänker: ”Herregud, det där är inte en bodybuilder som agerar, det är en äkta, seriös skådespelare!” Han ser ut som något slags monster i rollen, hans dedikation är otrolig.
 
Anya Taylor-Joy slog igenom i Robert Eggers debutfilm "The Witch".
 
Eggers har tidigare sagt att ”The Northman” ska bli hans största och mest ambitiösa film. I rollistan finns också Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Claes Bang, Björk och Gustav Lindh.

Filmen är nu färdiginspelad och väntar på ett premiärdatum.
| 24 mars 2021 11:30 |